Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 16:14

Ζητούν προστασία από τις πλημμύρες από το Δήμο Καλαμάτας 

Ζητούν προστασία από τις πλημμύρες από το Δήμο Καλαμάτας 

Προστασία των σπιτιών τους από τις πλημμύρες έχουν ζητήσει περίοικοι (κοντά στο 2ο Παιδικό Σταθμό) από το Δήμο Καλαμάτας, πριν γίνει ο ποδηλατόδρομος, μπροστά από τα σπίτια τους, για το νέο Δημαρχείο.

Επίσης, ζητούν να ξεκαθαρίσει ο χώρος που ανήκει στο δήμο και να μεταγραφεί στο κτηματολόγιο, γιατί θεωρείται ως χώρος απαλλοτριωμένος του ΟΣΕ.

Οπως μας επεσήμαναν κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ της Παμίσου και του 2ου Παιδικού Σταθμού, βόρεια από τις γραμμές, υπάρχει αγωγός ομβρίων που είναι φραγμένος και πρέπει να καθαριστεί, γιατί δέχεται όλα τα νερά από μέρος της βόρειας Καλαμάτας και την περιοχή του Μεγάρου Χορού. Επίσης, ζητούν μέριμνα για να φτιαχθεί ο ποδηλατόδρομος με τέτοιον τρόπο, ώστε τα νερά να μην οδηγούνται στις αυλές τους.

Κατά τα άλλα ο ποδηλατόδρομος προς το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, δίπλα από τις γραμμές και το σχολικό συγκρότημα του 4ου - 6ου Γυμνασίου, ξεκινάει με 2 μέτρα πλάτος και πηγαίνοντας προς την Παμίσου, σε σημείο που υπάρχει τοίχος και είναι κοντά οι γραμμές (από την άλλη πλευρά) στενεύει στο 1,40 μέτρο. Στενός φαίνεται πως θα γίνει και από την Παμίσου έως την Οινουσσών.

Γ.Σ.