Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 21:27

Το πρόγραμμα της παρέλασης στην Καλαμάτα

Το πρόγραμμα της παρέλασης στην Καλαμάτα

 

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Αριστομένους, στις 11.15 το πρωί, κορυφώνονται το Σάββατο στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί η δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, κατά την οποία θα προστή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Μετά τη δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Μαρία Μπόλλα, φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Δωρίου. 

Στη συνέχεια, στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα κατατεθούν στεφάνια στα μνημεία των Ηρώων, από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Βουλής, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Καλαμάτας και τους εκπροσώπους της Ενωσης Απόστρατων Στρατού Ξηράς Ν. Μεσσηνίας και όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων του νομού. 

 

Στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση στην Αριστομένους, στην οποία θα μετάσχουν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, μέλη χορευτικών - παραδοσιακών συλλόγων, πρόσκοποι και μέλη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, του Τμήματος Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. και αντιπροσωπευτικά τμήματα Πεζικού και Αεροπορίας.