Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 19:11

Διάκριση Μεσσήνιων μαθητών στο Young Business Talents

Διάκριση Μεσσήνιων μαθητών στο Young Business Talents

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Νομό Μεσσηνίας θα εκπροσωπήσει στον τελικό του "Young Business Talents 2016-2017" η ομάδα "BIGTHRI" αποτελούμενη από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου Θάνο Διαμαντόπουλο, Γιάννη Μπουγά και Ορέστη Σαραντόπουλο.

Η ομάδα προκρίθηκε ανάμεσα στις 75 πρώτες, από τις 500 συνολικά.

Το "Young Business Talents" είναι ο καινοτόμος διαγωνισμός με επιχειρηματικό προσομοιωτή, για μαθητές λυκείων, που διοργανώνει από το 2014 η εταιρία "Nivea", στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

Μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή τρίης γενιάς, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται διεθνώς σε πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και με τη βοήθεια των καθηγητών τους, οι μαθητές διήνυσαν ως τώρα 11 εικονικά “Εταιρικά έτη”, συντάσσοντας αντίστοιχα επιχειρηματικά σχέδια, στα οποία λάμβαναν κάθε φορά 113 διαφορετικές επιχειρηματικές αποφάσεις σχετικά με την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το marketing και το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο προσομοιωτής διατίθεται από την εταιρία "Praxis MMT", ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης. Ο καινοτόμος διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Mάθησης.

Τα βραβεία είναι χρηματικά έπαθλα, συνολικά 7.000 ευρώ για τις νικήτριες ομάδες, ενώ για την ομάδα με την πιο μεγάλη κερδοφορία του τελικού, πέρα από το χρηματικό έπαθλο, κερδίζει και το ταξίδι για τη συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στην Ισπανία.