Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 09:19

Ασκηση της Πυροσβεστικής στο Μέγαρο Χορού 

Ασκηση της Πυροσβεστικής στο Μέγαρο Χορού 

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει άσκηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, την Παρασκευή 7 Απριλίου, με αντικείμενο «Πυρκαγιά σε χώρο συνάθροισης κοινού».

Το σενάριο της άσκησης, η οποία θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 45 λεπτά, προβλέπει κατάσβεση πυρκαγιάς με ταυτόχρονη διάσωση εγκλωβισμένων και τραυματισμένων ατόμων. Εκτός από την Πυροσβεστική, στην άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ, ο Δήμος Καλαμάτας, αλλά και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον νομό μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκοπός και στόχος της άσκησης είναι, α) η αναβάθμιση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του εμπλεκομένου προσωπικού, β) η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων και γ) η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Την άσκηση -στην οποία μπορούν να παρευρεθούν όσοι πολίτες επιθυμούν- έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, βουλευτές του νομού, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Π.Σ. Βασίλειος Καπέλιος, ο διευθυντής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος, ο διοικητής του Λιμεναρχείου Καλαμάτας αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Μποτίνης και φορείς της Μεσσηνίας γενικότερα.