Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 08:11

Εκθεση μορφολογίας σκύλων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας

Εκθεση μορφολογίας σκύλων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας

 

 

Η 21η έκθεση μορφολογίας σκύλων διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Ομιλος Καλαμάτας, αύριο Κυριακή 9 Απριλίου, στον χώρο νότια του Σιδηροδρομικού Σταθμού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Συνολικά 250 σκυλιά θα μετάσχουν στην κανονική έκθεση, ενώ στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που επίσης έχει προγραμματιστεί, ο αριθμός των τετράποδων φίλων μας θα εκτοξευθεί στα 376.

Τα παραπάνω σημείωσε χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου, από κοινού με τον ταμία Αντώνη Θεοδωρόπουλο.

Στην έκθεση, τόνισε ο Β. Ανδριανόπουλος, θα μετάσχουν αποκλειστικά καθαρόαιμα σκυλιά, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τη Σερβία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι και το καλοκαίρι θα πρέπει να αναμένουμε ανάλογη έκθεση στην Καλαμάτα, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση «συνεχίζει να υφίσταται και να διεξάγεται με τεράστια επιτυχία εδώ και 15 χρόνια, προβάλλοντας τον τόπο μας τουριστικά, αλλά και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον πολιτισμό και το φιλοζωικό - κυνοφιλικό αίσθημα των κατοίκων του».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Κυνοφιλικός Ομιλος Καλαμάτας δεν διαθέτει σκυλιά χωρίς προηγουμένως να ελέγξει ενδελεχώς και επανειλημμένα τόσο τον άνθρωπο που ενδιαφέρεται, όσο και το περιβάλλον στο οποίο θα κληθεί να ζήσει το ζώο: «Αυτός που θέλει να πάρει σκύλο, πρέπει να ξέρει τι τον θέλει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Ανδριανόπουλος - προσθέτοντας ότι θα πρέπει, κάποια στιγμή, να ισχύσει η πιστοποίηση για τους εκπαιδευτές.

 

Β.Γ.Μ.