Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 15:16

"Πυρσός 2017" στη Μεσσηνία 

Ασκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία "Πυρσός 2017" διεξάγεται σήμερα από τις 9 το πρωί με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη Μεσσηνία η άσκηση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Καλαμάτας και περιλαμβάνει εικονικά κλιμακωτά σενάρια δασικών πυρκαγιών. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, καθώς και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων». Να σημειωθεί πως, αν κριθεί απαραίτητο, θα κληθούν απο την Π.Υ. Καλαμάτας να συμμετάσχουν το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, η 120 ΠΕΑ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας και των δήμων στο νομό.

 

Τα σενάρια περιλαμβάνουν και έκτακτα επεισόδια που αυξάνουν τη συνθετότητα και το βαθμό δυσκολίας του συμβάντος και τα οποία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται να τα αντιμετωπίσουν σύμφωνα με τους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους.