Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 19:34

Δράσεις για ζωντάνεμα της γειτονιάς από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

Δράσεις για ζωντάνεμα της γειτονιάς από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

Με στόχο “να ξαναγίνουμε γειτονιά” το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης βάζει πλώρη για τη νέα του δράση με τίτλο “Ζωντανεύουμε τη γειτονιά μας”. Σκοπός είναι οι κάτοικοι της πόλης να βγουν και πάλι από τα σπίτια τους, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να καταστρώσουν από κοινού σχέδια για την αναβάθμιση της περιοχής τους και να συσφίγξουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Η αρχή γίνεται από την οδό Πολυτεχνείου, τη γειτονιά του σωματείου, με την πρώτη συνάντηση για την οργάνωση της δράσης μεθαύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στα γραφεία του σωματείου. 

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι φυσικά το πρωτόγνωρο αυτό για τη Μεσσήνη εγχείρημα και προσκαλούνται οι γείτονες και οι γειτόνισσες να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. 

Οπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση: “Οσοι μένετε στην οδό Πολυτεχνείου και πέριξ αυτής, όσοι έχετε φίλους και γνωστούς εκεί, όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την προσπάθεια της γειτονιάς, είστε καλεσμένοι μας”.

Στη συνέχεια, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης και η ομάδα της γειτονιάς θα αναλάβουν να οργανώσουν και να υλοποιήσουν, εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή όλων, μια ωραία γιορτή, με χορούς, τραγούδια και ό,τι αποφασιστεί στη συνάντηση από τις προτάσεις όλων.

“Επιδιώκουμε να επαναφέρουμε ουσιαστικά στο λεξιλόγιό μας λέξεις, όπως συλλογικότητα, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός, κοινωνική συνύπαρξη. Θέλουμε να δίνουμε όλοι το "παρών" στην πόλη μας, να ομορφύνουμε τη ζωή μας” επισημαίνεται στην πρόσκληση.