Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 18:23

Ενημέρωση γονέων στην Τριφυλία για το νηπιαγωγείο

Ενημέρωση γονέων στην Τριφυλία για το νηπιαγωγείο

Διήμερο ενημέρωσης των γονέων για τα οφέλη από τη φοίτηση νηπίων και προνηπίων στο νηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Τριφυλίας στις 10 και 11 του μηνός.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της σχολικής συμβούλου Προσχολικής Αγωγής της 27ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Στυλιανής Σαραντοπούλου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας.

Η κάθε ενημέρωση είχε τρία μέρη: Στο πρώτο μέρος υπήρχε παρουσίαση που ετοίμασαν οι τρεις νηπιαγωγοί - μέλη του Δ.Σ. Δέσποινα Στυλιανού, Γαρυφαλλιά Τεριζάκη και Μαρία Χονδρογιάννη. Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε την εισήγηση της σχολικής συμβούλου σχετικά με το θεσμό του νηπιαγωγείου και το τρίτο τη συζήτηση ανάμεσα στην κ. Σαραντοπούλου, τους γονείς, νηπιαγωγούς και λοιπούς παρισταμένους. 

Φάνηκε πολύ έντονα το ενδιαφέρον των γονέων να μάθουν τι περιλαμβάνει η φοίτηση στο νηπιαγωγείο, ποιοι είναι οι στόχοι του, το νομοθετικό και επιστημονικό του πλαίσιο. Επετεύχθη η «ζύμωση» όπως τόνισε η σχολική σύμβουλος ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και ενδιαφερομένους εν γένει.