Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 16:20

Τριήμερο εκπαίδευσης για κατοικίδια στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την

 

Τριήμερο εκπαίδευσης, φροντίδας και υιοθεσίας κατοικίδιων πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino μεταξύ 19 και 21 Μαΐου.

Στη διάρκειά του, δεκάδες σκυλάκια με τους ιδιοκτήτες τους έλαβαν μέρος σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δραστηριότητες, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον καταξιωμένο Ελληνα εκπαιδευτή σκύλων Θοδωρή Τριάντη, να καλλωπίσουν και να περιποιηθούν τα αγαπημένα κατοικίδιά τους με τη φροντίδα της κινητής μονάδας Aussie Pet Mobile GR, αλλά και να  απολαύσουν τη συντροφιά άλλων φιλόζωων και των σκύλων τους. 

Το καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών της Costa Navarino φιλοξενεί 20 σκύλους που ελπίζουν να βρουν ένα μόνιμο σπίτι. Ηδη 6 σκύλοι υιοθετήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και θα ταξιδέψουν στην Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα με τις νέες τους οικογένειες.

Σκοπός της ενέργειας της Costa Navarino είναι να βρεθεί μόνιμη στέγη για αδέσποτους σκύλους της περιοχής. Ταυτόχρονη επιδίωξη είναι να ενισχυθεί η πράξη της υιοθεσίας, προσδοκώντας στην κινητοποίηση του κοινού, καθώς και των επιχειρήσεων, ώστε να υιοθετήσουν την ιδέα και να την εφαρμόσουν και σε άλλη μέρη της Ελλάδας. Τέλος, στόχος είναι να συμβάλει στον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων.