Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 08:33

Ικανοποίηση στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για συνεργασία με Κινέζους 

Ικανοποίηση στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για συνεργασία με Κινέζους 

Τη βούληση για συνέχιση της επαφής και της συνεργασίας με το ΤΕΙ Πελοποννήσου εξέφρασαν με ξεκάθαρο τρόπο τα στελέχη της Δημοτικής Επιτροπής του Πεκίνου που επισκέφθηκαν το ίδρυμα την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Καλαμάτα.

Εδειξαν, μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να φέρουν σε επαφή το ΤΕΙ με πανεπιστήμια του Πεκίνου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΤΕΙ, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της δημοτικής αρχής του Πεκίνου με επικεφαλής τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Επιτροπής Παιδείας Χουάνγκ Καν, που συνοδευόταν από εκπρόσωπο της Κινεζικής Πρεσβείας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου το ΤΕΙ Πελοποννήσου στην έδρα του, την Καλαμάτα. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος Ευστράτιος Γεωργόπουλος και το προσωπικό του ιδρύματος, τους υποδέχθηκαν και, μετά από σύσκεψη όπου έγινε σύντομη παρουσίαση του προφίλ του ιδρύματος, ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ (Βιβλιοθήκη, αμφιθέατρα διδασκαλίας, εργαστήρια, πιλοτικές μονάδες επεξεργασίας αγροδιατροφικών προϊόντων, θερμοκήπια, Κλινική Λόγου και Ομιλίας, Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου και Ελιάς).

Σε συνάντηση που ακολούθησε, ο Χουάνγκ Καν εξέφρασε τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επισκέπτες από το ίδρυμα και δήλωσε πως θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να φέρουν σε επαφή το ΤΕΙ με πανεπιστήμια του Πεκίνου, που θα επισκεφτούν με τη σειρά τους το ΤΕΙ, ώστε να προκύψουν ουσιαστικές συνεργασίες για ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών των ιδρυμάτων, καθώς και κοινά επιστημονικά-ερευνητικά προγράμματα.

Η διοίκηση του ΤΕΙ Πελοποννήσου εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναγνώριση των δυνατοτήτων του ιδρύματος και θεωρεί ιδιαίτερα τιμητική την επιλογή των υψηλόβαθμων στελεχών παιδείας της δημοτικής αρχής του Πεκίνου να επισκεφτούν το ΤΕΙ και να θέσουν τις βάσεις για σημαντικές συνεργασίες προς όφελος των φοιτητών, του ιδρύματος και του τόπου.