Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 20:33

Επιστολή από τη Μάνη για τους δασικούς χάρτες 

Επιστολή από τη Μάνη για τους δασικούς χάρτες 

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Μάνης κατά των δασικών χαρτών με τον κ. Φάμελλο, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές Μεσσηνίας, η κ. Κοζομπόλη και ο κ. Κωνσταντινέας.                

Ολοι τους καταλαβαίνουν τα προβλήματα που δημιουργούν οι δασικοί χάρτες, αλλά δεν έχουν βρει τον τρόπο να τα διορθώσουν κατά τον κ. Φάμελλο. Αν έχουμε βρει τον τρόπο εμείς να του τον υποδείξουμε, μας είπε.                                                                                           

Καταλαβαίνουν τις αδικίες που έχουν γίνει αλλά σκοντάφτουν στο ΣτΕ, ομολογεί ο κ. Κωνσταντινέας. 

Βλέπει τις αδικίες που γίνονται και που γινόντουσαν στο παρελθόν η κ. Κοζομπόλη, μιας και είχε αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν σαν δικηγόρος που είναι, μας ομολογεί.                                                                                                                                                 

Τίποτα όμως δεν μπορούν να κάνουν για την επερχόμενη δήμευση των περιουσιών του κοσμάκη. Φταίει το Σύνταγμα λένε, συμφωνούμε και εμείς, φταίει το Σύνταγμα, να το αλλάξουν και να ζητήσουν και συγγνώμη οι πολιτικοί που το έκαναν και αυτοί που δεν το έχουν αλλάξει έως τώρα λέω εγώ. Δεν γίνεται όμως να το αλλάξουν, απαντούν.

Συμπέρασμα λοιπόν, μας παίρνουν τα κτήματά μας, τα χρήματά μας, και ας είναι καλά το ΤΑΙΠΕΔ που σε λίγο θα τα βγάλει σε δημοπρασία για ένα κομμάτι ψωμί και θα τα πάρουν οι εντολοδόχοι τους, μιας και οι Ελληνες θα είναι στα τέσσερα και δεν θα μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Αυτό θέλουν και γι' αυτό επιμένουν να εφαρμόσουν αυτούς τους παράλογους δασικούς χάρτες. Η λύση κατά την άποψή μου είναι μία: στα όπλα - μολών λαβέ - από σήμερα αρχίζει πόλεμος. Μόνο έτσι ίσως μπορέσουμε να κρατήσουμε τα χωράφια των παππούδων μας από τους καταπατητές. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος και να αντιδράσει. Οι κυβερνώντες και γενικότερα οι πολιτικοί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχουν πρόθεση να μην εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Γι' αυτό άλλωστε τους έχουν δώσει τις καρέκλες που έχουν σήμερα, οι οποίες μπορεί να γίνουν κρεμάλες αργότερα. Ας προσέξουν.

 

Μάκης Κυβέλος

Μάνη