Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 09:13

To Λιμεναρχείο ενημέρωσε 1.076 μαθητές σχολείων για τους κινδύνους της θάλασσας 

Ηταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, που στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας ενημέρωσαν μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, συνολικά 1.076 παιδιά, για τους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα και τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν πριν το κολύμπι.

Πρόκειται για την καμπάνια της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «Προσέχω, μαθαίνω, νοιάζομαι»: ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Ειδικότερα, τα σχολεία της Καλαμάτας στα οποία έκαναν ενημέρωση οι λιμενικοί από τις 25 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου είναι: 4ο, 17ο, 19ο και 21ο Δημοτικό, 4ο και 6ο Γυμνάσιο. 

Το πρόγραμμα αποτελείται από διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση, με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια. Επίσης, μοιράζεται στα παιδιά ένα τρίπτυχο έντυπο με σχετικό πληροφοριακό υλικό, εικόνες αλλά και τηλέφωνα ανάγκης.

Τα στελέχη που αναλαμβάνουν την ενημέρωση των μαθητών επιδιώκουν οι μαθητές να μαθαίνουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία. Με τον τρόπο αυτό στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων, αλλά και στο να περάσουν στα παιδιά την επιτακτική ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Παράλληλα τους επισημαίνουν τον αναγκαίο σεβασμό που πρέπει να δείχνουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα - μέρος της οποίας είμαστε και οι ίδιοι οι άνθρωποι.