Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 21:05

Πλήθος καταναλωτών απόψε στην 5η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)

Πλήθος καταναλωτών απόψε στην 5η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)

 

 

 

 

Πολύς είναι ο κόσμος που βγήκε απόψε, στην 5η Λευκή Νύχτα, για να διασκεδάσει μέχρι το πρωί της Κυριακής και να ψωνίσει από τα καταστήματα σε τιμές που έχουν... καταρρεύσει.

Για την 5η Λευκή Νύχτα ο δήμος και οι καταστηματάρχες της πόλης οργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις σε αρκετά σημεία της κεντρικής πλατείας, των εμπορικών δρόμων και του Ιστορικού Κέντρου, καθώς και στην Παραλία. Οι εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ., με μουσική περιοδεία της Φιλαρμονικής. 

Δείτε απόσπασμα από την 3η μεγάλη πρόβα για το ρεκόρ Γκίνες στο καλαματιανό:

 

Φωτογραφίες από την 5η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εγγυήθηκε ότι θα «είναι η καλύτερη Λευκή Νύχτα της Ελλάδας» και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη υποσχέθηκε τιμές που θα καταρρίψουν κάθε προηγούμενο”.

Για τη διοργάνωση της φετινής Λευκής Νύχτας, ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται -όπως κάθε χρόνο- με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, την Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, και έχει την υποστήριξη του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, των ταξί και κρατικών υπηρεσιών.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Καλαμάτας και η επιχείρηση “Φάρις” έχουν προγραμματίσει μουσικές παραστάσεις - ενώ πολλοί ιδιώτες ανά περιοχές (από το Ιστορικό Κέντρο έως την Παραλία) θα διοργανώσουν μουσικές εκδηλώσεις, χορευτικά δρώμενα, εικαστικές δράσεις, κεράσματα, εκθέσεις παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και πολλές άλλες εκπλήξεις στις οδούς και στους πεζοδρόμους όπου δραστηριοποιούνται.

Οι εκδηλώσεις του δήμου είναι: 

Εναρξη βραδιάς στις 8, με μουσική περιοδεία της Φιλαρμονικής.

Στην κεντρική πλατεία (μπροστά από την Εθνική τράπεζα): 20:30, ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή. 20:30, 3η μεγάλη πρόβα για το ρεκόρ Γκίνες στο καλαματιανό.

Στην κεντρική πλατεία (έναντι Πνευματικού Κέντρου): 22:00, συναυλία με τους Jukebox.

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου: 20:30, ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή.

Στην πλατεία Οθωνος: 21:30, μουσική θεατρική παράσταση από την ομάδα Re-Act. 22:30, παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους.

Στα αναπλασμένα “Ουζάκια" (Αριστομένους, έναντι Δικαστηρίων): 20:30, ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή. 

Στην κεντρική προκυμαία: 20:30, μουσική Dj.

 

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ

Για την εξυπηρέτηση όσων θα έρθουν στην πόλη, και επειδή στο κέντρο της Καλαμάτας θα επιτρέπεται μετά τις 8 το βράδυ η πρόσβαση μόνο σε πεζούς, πέραν των πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, θα λειτουργήσουν επίσης μεγάλα πάρκινγκ στο Metro, στο Lidl Ν. Εισόδου και στο Βιοτεχνικό Πάρκο. 

Η μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο της Καλαμάτας θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με δρομολόγια ανά μισή ώρα.

Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το Βιοτεχνικό Πάρκο στις 8.30 μ.μ. και το λεωφορείο θα κατευθυνθεί στο κέντρο μέσω της Νέας Εισόδου και της οδού Αρτέμιδος. Κύριος σταθμός αποβίβασης θα είναι η στάση έναντι του Δημαρχείου, αν και οι επιβάτες προς και από το κέντρο θα εξυπηρετούνται για επιβίβαση και αποβίβαση σε διάφορα σημεία.

Το τελευταίο δρομολόγιο από το κέντρο προς τα 3 περιφερειακά πάρκινγκ θα πραγματοποιηθεί από τη στάση έναντι του Δημαρχείου, στην οδό Αρτέμιδος, στις 3 το πρωί της Κυριακής.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Για την ασφάλεια και την υγεία όσων θα βρεθούν στην Καλαμάτα απόψε, λαμβάνεται πρόνοια σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. 

Το Πνευματικό Κέντρο θα είναι ανοικτό όλη τη νύχτα και θα εγκατασταθεί εκεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον, ομάδες Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία, για να βοηθήσουν όπου παρουσιαστεί ανάγκη.

Τουαλέτες θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ διαθέσιμα θα είναι και τα WC της πλατείας Μαυρομιχάλη, καθώς και οι χημικές τουαλέτες στους χώρους στάθμευσης στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Για να διευκολυνθεί η προσέλευση του κόσμου στις εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 8 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί της Κυριακής.

Συγκεκριμένα: 

α) Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση στις οδούς: Κροντήρη. Αριστομένους από Κροντήρη έως Βασ. Κωνσταντίνου. Βασ. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους. Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού. Ανδρέα Σκιά από Βασ. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου. Αναγνωσταρά. 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου). Υπαπαντής από Μητρ. Μελετίου έως Σταδίου. Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη. Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά.

β) Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς: Ανδρέα Σκιά από Βασ. Σοφίας έως Βασ. Ολγας. Σταδίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου). Ασκληπιού από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου. Βασ. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους. Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου. Αριστοδήμου από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου. Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους. Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Βασ. Γεωργίου. Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.

γ) Αλλάζουν οι διαδρομές των γραμμών του αστικού λεωφορείου: Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος - Νέδοντος - Σόλωνος. Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς πλατεία, θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών - Πλάτωνος - Μακεδονίας - Νέδοντος - Αρτέμιδος. Η γραμμή 2 από Ασυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος - Μακεδονίας - Νέδοντος - Αρτέμιδος. Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Ασυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος - Σόλωνος - Βασ. Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασ. Ολγας - Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη.