Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 08:47

Αποδοκίμασαν τον Κασιδιάρη στο μνημόσυνο της Πηγάδας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αποδοκίμασαν τον Κασιδιάρη στο μνημόσυνο της Πηγάδας (βίντεο)

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο μνημόσυνο της Πηγάδας για μια ακόμα χρονιά αποτέλεσε αιτία για εντάσεις και μικροεπεισόδια.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία δεν άφησε την κατάσταση να εκτραπεί, αλλά είναι φανερό οτι υπάρχει πλέον ένταση στις σχέσεις μεταξύ όσων κινούνται στον ακροδεξιό χώρο.

Στην κυρίως εκδήλωση τα πράγματα ήταν ήσυχα λόγω και της ισχυρής  παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων. Παρέστησαν δεκάδες φίλοι της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής της Λάμπρος Φουντούλης και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωποι εθνικιστικών οργανώσεων και τοπικών συλλόγων, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όταν κατέθεσε στεφάνι ο Ηλ. Κασιδιάρης κάποιος πολίτης τον έβρισε. Εκείνος απάντησε, και μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής τον περίμεναν έπειτα με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις. Χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικών που φυγάδευσαν  τον πολίτη από την πίσω πλευρά μέχρι το αυτοκίνητό του, για να μη συναντηθεί με τους θυμωμένους Χρυσαυγίτες.

Το επεισόδιο αυτό μπορεί να έληξε στο σημείο, αλλά σύμφωνα με καταγγελίες σημειώθηκε άλλο έξω από καφέ στο Μελιγαλά, όπου υπήρξε ένταση αλλά με την παρέμβαση ψυχρεμοτέρων δεν δόθηκε  συνέχεια. 

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

“Οχι στη λήθη, αλλά ποτέ ξανά γεγονότα σαν αυτά της Πηγάδας”, ήταν το μήνυμα του χθεσινού μνημόσυνου στην Πηγάδα του Μελιγαλά, για τα γεγονότα της 15ης Σεπτεμβρίου 1944.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, δημοσιογράφος, πρόεδρος των μη Εαμικών Εθνικών Αντιστασιακών  Οργανώσεων Ελλάδας, ο οποίος είπε ότι το μνημόσυνο “είναι εκδήλωση μνήμης και χρέους και όχι εκδήλωση μίσους”, όπως τους κατηγορούν. Κατηγόρησε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΕΛΑΣ πως ήθελαν να παραδώσουν τη Μακεδονία στη Βουλγαρία και τη Σοβιετική Ενωση, και υποστήριξε πως όσοι έπεσαν στο Μελιγαλά και σε άλλες περιοχές της χώρας έσωσαν τη Μακεδονία και την Ελλάδα από τη δικτατορία του προλεταριάτου. Ακόμα, κατηγόρησε την αριστερή κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις για την κυβέρνηση του βουνού, και γιατί “υπονομεύει τα θεμέλια του έθνους”. Υποστήριξε ότι “δε θα ψάλεται ο εθνικός ύμνος στα σχολεία και δε θα γίνεται έπαρση σημαίας" και πως "αύριο θα κόψει την πρωινή προσευχή και θα υιοθετήσει τους γάμους ομοφυλόφιλων”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Μπένος, εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, και ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος.

Από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης ήταν όταν ο ιερέας είπε για τους “αδίκως σφαγιασθέντες υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών" και κάποιοι τον επιδοκίμασαν.

Στις εισόδους του Μελιγαλά υπήρχαν μπλόκα από αστυνομικούς και γίνονταν έλεγχοι, ενώ στο χώρο της Πηγάδας επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας.


NEWSLETTER