Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 17:23

“Ο Ελληνισμός του Πόντου” σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

“Ο Ελληνισμός του Πόντου” σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

“Ο Ελληνισμός του Πόντου” είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν σήμερα στις 7.30 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το τμήμα της AHEPA Ελλάς στη Μεσσηνία “Παπαφλέσσας” και η Ενωση Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία”.

Οπως σημείωσαν χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Τμήματος Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της Ενωσης Νίκος Σαββίδης, προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο μοναχός της Μονής Ιβήρων του Αγίου Ορους Μάξιμος Ιβηρίτης, πρώην πρωτεπιστάτης του Αγίου Ορους.

Η εκδήλωση, σημείωσε ο Περ. Μαντάς, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της ΑΗΕΡΑ να διαφυλαχθούν τα όσια και ιερά του έθνους μας, αλλά και η ιστορία του “για την οποία όλο και συχνότερα ακούμε τις πιο αιρετικές απόψεις”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ευχαριστίες στο τμήμα Μεσσηνίας της οργάνωσης εξέφρασε από την πλευρά του ο Ν. Σαββίδης, που κάλεσε να παρευρεθούν στη σημερινή εκδήλωση, εκτός από τα μέλη της Ενωσης Ποντίων και οι νέοι, προκειμένου να ενημερωθούν για την ιστορία του λαού τους.

Στη χθεσινή συνέντευξη, τέλος, έγινε γνωστό ότι ο μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης επισκέφθηκε χθες τον μητροπολίτη Χρυσόστομο και τη Μονή Βουλκάνου, ενώ σήμερα προγραμματίζονται επισκέψεις του στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, καθώς και στη Μονή της Δήμιοβας.