Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 17:03

Ελεγχος για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στη Μάνη

Γράφτηκε από τηνΟ καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα κακοήθεια στις γυναίκες  παγκοσμίως. Απαριθμεί πάνω από 250000 θανάτους γυναικών ετησίως. Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών, οι οποίες περιλαμβάνουν την πρώιμη ανίχνευση αλλοιώσεων που δυνητικά εξαλλάσσονται σε κακοήθεια, την εφαρμογή νέων θεραπευτικών στρατηγικών αλλά και τον προληπτικό εμβολιασμό, μειώνουν ολοένα τους δείκτες νοσηρότητας και θνητότητας από τη νόσο. Εξάλλου, προδιαγράφουν σαφώς καλύτερη ποιότητα κατά τη διάρκεια ζωής για γυναίκες που λόγω μη έγκαιρης ευαισθητοποίησης η καθυστέρηση στη διάγνωση αποκαλύπτει προχωρημένη νόσο.
Στη Μάνη, μέσα από πρωτοβουλίες που καιρό τώρα το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης έθεσε ως βασική προτεραιότητα,  λαμβάνουν χώρα σχεδιασμένα προγράμματα προληπτικής Ιατρικής. Σε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Σπάρτης και τη συνδρομή του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου αλλά και το Δήμο Ανατολικής Μάνης και κυρίως με το Δήμαρχο κ. Π. Ανδρεάκο, πετύχαμε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης να είναι ένας από τους επιλεγμένους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα εκπονηθεί το μεγάλης εμβέλειας Πρόγραμμα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Υγείας.
Κυρίαρχος στόχος για την επιτυχία της προσπάθειας αποτελούν η ευαισθητοποίηση των γυναικών της ευρύτερης περιοχής και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Από τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, με άρτιο εξοπλισμό υποδέχεται τις γυναίκες της Μάνης.

Από το ΚΥ Αρεόπολης


NEWSLETTER