Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 19:34

Στο δικαστήριο για το νεκροταφείο Μεσσήνης 

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας θα εμφανιστούν την ερχόμενη Δευτέρα ο πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης Τάσος Ηλιόπουλος καθώς και τρεις εργαζόμενοι του Δήμου Μεσσήνης, για υπόθεση που αφορούσε στην όχι καλή κατάσταση στην οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- βρισκόταν το νεκροταφείο της πόλης από τον Ιούλιο του 2011 ως και τον Μάρτιο του 2012.

Ειδικότερα, ο Τ. Ηλιόπουλος -ως αρμόδιος, τότε, αντιδήμαρχος για τα κοιμητήρια- μαζί με τους τρεις υπαλλήλους κατηγορούνται ότι “με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του ιδίου εγκλήματος, με πρόθεση προκάλεσαν υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής και κινδύνους για τη δημόσια υγεία”.

Στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για “πλύση των οστών μετά τις εκταφές στον πίσω αύλειο χώρο του κοιμητηρίου, σε νεροχύτη, γύρω από τον οποίο υπάρχουν διάσπαρτα μικρά οστά, μαλλιά, υπολείμματα ρούχων και κάλτσες, ενώ στο χώρο του κοιμητηρίου, άφηναν έκθετα προϊόντα από τις εκταφές (ρούχα, σεντόνια, πλαστικά λουλούδια, μπουκάλια) και κομμάτια από τους τάφους, μέρος των οποίων διοχετευόταν σε παρακείμενο ρέμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί συγκέντρωση ρυπαρών υλικών και έντονη δυσοσμία και έτσι να επέλθει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να δημιουργείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία”.

Ας σημειωθεί, ότι οι 4 κατηγορούμενοι έχουν ήδη δικαστεί φέτος τον Φεβρουάριο, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, που τους έκρινε αθώους, ωστόσο στην εν λόγω απόφαση ασκήθηκε έφεση τον περασμένο Μάρτιο από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου.