Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 16:03

Κυριακές στο Αγρόκτημα Φοίφα

Γράφτηκε από την
Κυριακές στο Αγρόκτημα Φοίφα

To #ReThink - Αγρόκτημα Φοίφα, στο πλαίσιο του  συνολικού σχολικού  εκπαιδευτικού του προγράμματος "Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας", εγκαινιάζει και τις "Κυριακές στο Αγρόκτημα":

μια εμπειρία παιδαγωγική αλλά και ψυχαγωγική για όλη την οικογένεια. Κάθε Κυριακή θα παρουσιάζει μια διαφορετική κεντρική παιδαγωγική δραστηριότητα, όπου τόσο οι μικροί του φίλοι όσο και οι μεγάλοι θα μυούνται με παίγνιο τρόπο σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την εκμάθηση του κύκλου των φυτών, την φυσική τους καλλιέργεια, την αναγνώριση και χρήση των βοτάνων αλλά και την δημιουργία ευφάνταστων κατασκευών από φυτικά και "άχρηστα" υλικά. 

Ετσι για τις επόμενες Κυριακές του Οκτώβρη, οι δραστηριότητες είναι αφιερωμένες στην "Αναζήτηση του πνεύματος του Φθινοπώρου", με την δημιουργία ευφάνταστων κατασκευών για το σπίτι από τα φθινοπωρινά φύλλα του Αγροκτήματος, την σπορά, αλλά και την αφήγηση σχετικών παραμυθιών μέσα στο φυσικό περιβάλλον του αγροκτήματος. 

Οι δραστηριότητες στοχεύουν σε όλες τις ηλικίες, καθώς παιδαγωγικά βασίζονται στην συνεργατική μάθηση, στο ελεύθερο παιχνίδι στην φύση και στην ολιστική εκπαίδευση. Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να συνδημιουργούν και να βοηθούν ο ένας τον άλλο. 

Παράλληλα, κάθε Κυριακή στο #ReThink - Αγρόκτημα Φοίφα θα γίνεται ελεύθερη ανταλλαγή σπόρων και εκπαίδευση πάνω στον κύκλο του φυτού και του σπόρου, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να οργανώσουν το δικό τους πικ-νικ ή και πάρτι στο Αγρόκτημα, με φυσικά εδέσματα. 

Οι "Κυριακές στο Αγρόκτημα" επικοινωνούν και υποστηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο του Αγροκτήματος "Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας", που απευθύνεται σε σχολεία και συλλογικούς φορείς, καθώς και την ανάπτυξη της Τράπεζας Παραδοσιακών Ανοιχτών Σπόρων του Αγροκτήματος, η οποία και έχει συντηρήσει πάνω από 300 ποικιλίες παραδοσιακών σπόρων, ενώ έχει προμηθεύσει δωρεάν  εκατοντάδες ενδιαφερομένους αλλά και σχολικές ομάδες. Επίσης έχει συμβάλλει καταλυτικά στο να αναγεννηθούν σχολικοί κήποι με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας: μια ολιστική μορφή καλλιέργειας αλλά και εκπαίδευσης. 

Για πληροφορίες και συμμετοχές, μπορεί κανείς να καλεί στο 27210 22505 ή να επισκέπτεται τις σελίδες FB: ReThink-Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα και www.rethink-project.gr


NEWSLETTER