Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 08:13

Χωρίς νερό για αρκετές ώρες η Κυπαρισσία 

Χωρίς νερό για αρκετές ώρες η Κυπαρισσία 

 

Σπάσιμο του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από το κεφαλάρι του χωριού Βρύσσες προς τη δεξαμενή της πόλης, άφησε χθες χωρίς νερό αρχικά μέρος της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια όλη την πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ, η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα το πρωί, αφού χθες το απόγευμα έκλεισαν τις βάνες στις δεξαμενές προκειμένου να ξαναγεμίσουν με νερό.

Η βλάβη στον αγωγό σημειώθηκε χθες το πρωί και είχε σαν αποτέλεσμα την μη επαρκή τροφοδότηση της δεξαμενής με νερό. Ετσι η Ανω Πόλη Κυπαρισσίας και η περιοχή του Ροντακίου έμειναν αρχικά χωρίς νερό, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερο σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό -η οποία αποκαταστάθηκε στις 6 το απόγευμα- με αποτέλεσμα οι δεξαμενές να ξεμείνουν τελείως από νερό και φυσικά όλη η πόλη.  

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ που αναφέρει: «Σήμερα (σ.σ. χθες) Τετάρτη 18.10.2017 παρουσιάστηκε κεντρικό σπάσιμο στην περιοχή των Μύλων στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας επηρεάζοντας όλη την πόλη. Η ολοκλήρωση των  εργασιών του συνεργείου της ΔΕΥΑΤ ολοκληρώθηκαν στις 6 μ.μ. Η υδροδότηση της πόλης όμως θα αποκατασταθεί πλήρως έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19.10.2017 διότι οι δεξαμενές θα πρέπει να γεμίσουν με νερό. Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών για την έκτακτη αυτή βλάβη».

Κ.Μπ.