Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 16:31

Συμβουλές σε ηλικιωμένους της Μεσσήνης από τον διευθυντή της Αστυνομίας 

Συμβουλές σε ηλικιωμένους της Μεσσήνης από τον διευθυντή της Αστυνομίας 

Συμβουλές για το πώς θα κρατήσουν τους κλέφτες έξω από το σπίτι τους, αλλά και τα τεχνάσματα τα οποία εφευρίσκουν διάφοροι για να εξαπατήσουν τους ηλικιωμένους και να τους πάρουν λεφτά, ανέπτυξε στα μέλη του ΚΑΠΗ Μεσσήνης με μια αναλυτική ομιλία, χθες το πρωί, ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο διευθυντής παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία. Σε συνεργασία και με το Δήμο Καλαμάτας έχει κάνει ανάλογες ενημερώσεις σε ΚΑΠΗ, μιλώντας για τα ψέματα και τα προσωπεία που φοράνε οι απατεώνες για να ξεγελάσουν τους ηλικιωμένους είτε από το τηλέφωνο, είτε πλησιάζοντάς τους στο δρόμο και παριστάνοντας άλλοτε τον εφοριακό, τον δικηγόρο, τον γιατρό ή τον αστυνομικό και ζητώντας ένα ποσό για να... σώσουν ή να πάρει λεφτά ως επιστροφή φόρου το παιδί ή το εγγόνι τους. Χθες ως προς αυτό στο οποίο διαφοροποιήθηκε η ομιλία του αστυνομικού διευθυντή ήταν σχετικά με τους τρόπους που μπορεί κανείς να προφυλάξει την περιουσία του, πέρα από το να κλειδώνει απλά την πόρτα του. Προέτρεψε μάλιστα τους παρευρισκόμενους αυτά που άκουσαν να τα μεταφέρουν παραπέρα, σε συγγενείς, φίλους, στο καφενείο όπου κάθονται και πίνουν τον καφέ τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί δεν έμειναν απλά σε ό,τι άκουσαν, αλλά ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες, εξέφρασαν απορίες και μοιράστηκαν δικές τους παρόμοιες εμπειρίες ή περιστατικά που είχαν ακούσει από άλλους. Μετά τη χθεσινή ανταπόκριση μάλιστα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας σε συνεννόηση με το Δήμο Μεσσήνης, προτίθεται να συνεχίσει με αυτές τις ενημερωτικές ομιλίες και σε άλλες δημοτικές ενότητες εκτός Μεσσήνης. 

Ν.Κ.