Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 14:41

Κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία

Γράφτηκε από την

Κλειστά θα παραμείνουν  την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου τα φαρμακεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία  έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.
«Η κινητοποίηση έχει ως αίτημα, απλά την εφαρμογή του νόμου για την ομαλή διαδικασία της πληρωμής μας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο» δηλώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου. «Η κυβερνητική αδιαφορία για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι η αιτία της ταλαιπωρίας, φαρμακοποιών, ταμείων και ασφαλισμένων».
Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 ή και νωρίτερα, λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει εξουσιοδοτηθεί και θα συνεδριάσει και πάλι για να αποφασίσει την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεων

Εκ του Π.Φ.Σ.