Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 11:21

Αρκετοί σπεύδουν για ρύθμιση οφειλών τη ΔΕΥΑΚ 

Αρκετός κόσμος προσέρχεται στη ΔΕΥΑΚ και βρίσκει λύσεις για να πληρώσει τις οφειλές του, σύμφωνα με τη ρύθμιση που έχει γίνει και την οποία επικύρωσε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της επιχείρησης Δ. Βεργόπουλος, εξηγώντας πως τώρα ο δημότης έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, κάτι που δεν έκανε είτε από αμέλεια είτε από αδυναμία λόγω της κρίσης. Παρατήρησε ότι “καμία διακοπή νερού δεν έχει γίνει, καμία αφαίρεση υδρομέτρου. Εχουν γίνει προειδοποιητικές διακοπές μισής ώρας, που υποχρεώνουν τον οφειλέτη να έρθει να ρυθμίσει”.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ που επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει η δυνατότητα για 30% προκαταβολή και 12 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις. Για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, όσοι δηλαδή δικαιούνται Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, υπάρχει η δυνατότητα για 24 δόσεις και προκαταβολή στο μισό, 15%. Το όριο διακοπής του νερού έχει καθοριστεί: α) Για οικιακή κατανάλωση, στα 300 ευρώ οφειλή (ήταν στα 150 ευρώ) ή 6 απλήρωτους διμηνιαίους λογαριασμούς. β) Για επιχειρήσεις, στα 600 ευρώ ή 3 απλήρωτους διμηνιαίους λογαριασμούς. Ακόμα, έχει αποφασιστεί και ισχύει έκπτωση 12% στην αξία του νερού σε όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα, που είναι περίπου 3% στο σύνολο του λογαριασμού.

Γ.Σ.