Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 10:13

Καλαμάτα: Σχέδιο για μεταφορά της Πυροσβεστικής στα Λέικα

 

 

Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός που θα ανεγερθεί στην Καλαμάτα, σε δημοτική έκταση 5 στρεμμάτων στα Πλακωτά, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με τον αναπληρωτή διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αντιπύραρχο Δημήτρη Γεωργανά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, ως προς το θέμα των απαιτούμενων πιστώσεων για την ανέγερση του νέου σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προτάθηκε από τον δήμαρχο η διαδικασία ΣΔΙΤ.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε παρουσία στελεχών του δήμου και του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημάνθηκε ότι ο νέος σταθμός -επί της ουσίας το Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής- θα κατασκευαστεί σε έκταση που παραχωρεί ο δήμος, σε μια περιοχή που έχει εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση στον περιφερειακό της Καλαμάτας.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι συζητήθηκαν, ακόμη, η δημιουργία μνημείου πυροσβεστών, η διεξαγωγή ημερίδας τον Μάρτιο για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την Πολιτική Προστασία, όπως και η διοργάνωση ασκήσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση πιθανού καταστροφικού φυσικού φαινομένου.