Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 16:51

Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων ζητεί ο πρόεδρος των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων ζητεί ο πρόεδρος των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να νομοθετήσει και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου: Αυτό ζητεί το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Κουφαλάκο.

Ανέφερε ότι “ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα ταξικά συνδικάτα, που αγωνίζονται για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, προκηρύσσοντας την Τρίτη 27 Μαρτίου στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου”.

Ο κ. Κουφαλάκος ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 30 Μαρτίου είναι η τελευταία ημέρα των συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα και 12 ακόμα της ΔΕΥΑΚ. “Θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα η πόλη”, εκτίμησε σχετικά κι ενημέρωσε πως τέλη Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις 20 εργαζομένων της επιχείρησης και στο τέλος του χρόνου άλλων 8.

“Οι 40 συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”, παρατήρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων κι επέκρινε τη διοίκηση της επιχείρησης που δεν τροποποίησε τον εσωτερικό οργανισμό, παρά τις υποσχέσεις του προέδρου και στο ΑΣΕΠ προκηρύχθηκαν μόνο 13 θέσεις.

Εκανε λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι “κατά τη διαδικασία των αιτήσεων αποδεικνύεται ότι ένα τεράστιο κομμάτι των συναδέλφων συμβασιούχων που δουλεύουν σήμερα, θα πεταχτεί στην ανεργία. Η πράξη από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ δείχνει ότι τα μόρια που τους δίνονται σε καμιά περίπτωση δεν τους καλύπτουν”.

Ο συμβασιούχος Κωνσταντίνος Καρύγιαννης είπε ότι “12 άτομα σταματάμε. Η ΔΕΥΑΚ μένει χωρίς άτομα” και ζήτησε από τον πρόεδρο Δημήτρη Βαργόπουλο “να μας στηρίξει, να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβάσεις μας”.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο συμβασιούχος Σπύρος Νεοφώτιστος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER