Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 09:34

Τελείωσαν τα λεφτά για το... Εξοικονομώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Τέλος από χθες οι αιτήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ένταξη νοικοκυριών στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”, καθώς δεσμεύτηκε το σύνολο των πόρων προς διάθεση, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι και προχθές Τετάρτη είχαν υποβληθεί συνολικά 2.627 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, από τις οποίες είχαν οριστικοποιηθεί οι 1.771, ενώ άλλες 856 είχαν ήδη εγγραφεί στο σύστημα και αναμένεται να διαπιστωθεί ποια θα είναι η τύχη τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησαν να γίνονται μόλις την περασμένη Δευτέρα 26 Μαρτίου, μετά την αρχική αστοχία του συστήματος να υποδεχθεί αιτήσεις από όλη τη χώρα, η οποία είχε ως συνέπεια την κατάρρευσή του, μετά την πρώτη ενεργοποίησή του, στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποδεκτός από το πρόγραμμα προϋπολογισμός παρεμβάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας, με μέγιστο τα 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, όπως καθορίζεται με την απόφαση υπαγωγής.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.