Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 09:02

8.000 αρνιά και κατσίκια στα σφαγεία της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
8.000 αρνιά και κατσίκια στα σφαγεία της Καλαμάτας (βίντεο)

 

Τα 8.000 έφθασαν τα αρνιά και τα κατσίκια που σφάχτηκαν φέτος στα σφαγεία της Καλαμάτας, για τη γιορτή του Πάσχα, για το πασχαλινό τραπέζι και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.

Υπολογίζεται ότι είναι 500 λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 2016 είχαν σφαχτεί 2.000 παραπάνω. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης και της αδυναμίας του κόσμου να παραγγείλει και να αγοράσει μεγάλες ποσότητες, όπως έκανε προ μνημονίων.

Ο κτηνίατρος των σφαγείων Δημήτρης Σαρδέλης μας ενημέρωσε ότι τα αρνιά και τα κατσίκια που σφάχτηκαν, ήταν όλα ελληνικά (στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη Μεσσηνία). Και μας διαβεβαίωσε πως με τους ελέγχους που γίνονται, τα κρέατα είναι εγγυημένα και διασφαλίζεται πλήρως η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας. Μας επεσήμανε ότι τα σφαγεία της Καλαμάτας είναι τα μόνα νόμιμα στη Μεσσηνία και πως τα σφάγια που προέρχονται απ’ αυτά έχουν τη στρογγυλή σφραγίδα με τον κωδικό S25 και τις ενδείξεις GR (Ελλάδα) και EU (Ευρωπαϊκή Ενωση).

Τα σφαγεία επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, που τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια και το σημαντικό έργο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, παρά το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=N0Yt3G-WPSU}


NEWSLETTER