Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 17:26

Κόντρες για τη στέγαση των λιμενεργατών στην Καλαμάτα

Κόντρες για τη στέγαση των λιμενεργατών στην Καλαμάτα

Να στεγαστεί στο Κτήριο Λιμενεργατών το Λιμεναρχείο Καλαμάτας ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, προτρέποντας σε λογική και συνεννόηση. Τη διαφωνία τους όμως εξέφρασαν οι λιμενεργάτες.

Στον προθάλαμο της εισόδου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου γινόταν η ημερίδα για το νέο θεσμικό πλαίσιο των λιμανιών της χώρας, ο εκπρόσωπος των λιμενεργατών Αντώνης Καλογερόπουλος υποστήριξε στον υπουργό ότι τα 100 τ.μ. που τους αφήνουν στο κτήριο δεν επαρκούν για το σωματείο τους.

Η άποψη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, ο οποίος απάντησε στον εκπρόσωπο των λιμενεργατών σε έντονο ύφος.

Στη συζήτηση και την αντιπαράθεση ήταν παρών και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την αρνητική στάση των λιμενεργατών κι επέμεινε πως το Λιμεναρχείο πρέπει να μεταστεγαστεί στο Κτήριο Λιμενεργατών.

Ο υπουργός στην ομιλία του στην ημερίδα έκανε λόγο για εκκρεμότητα με τη στέγη του Λιμεναρχείου κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “η συνεργασία που θα έχουμε, θα δώσει λύση, με λογική, με συνεννόηση όλων”. Παρατήρησε ότι αυτός που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο Καλαμάτας δεν μπορεί να βλέπει αυτή την εικόνα και σημείωσε ότι “είναι μια παραφωνία μέσα στην ομορφιά που υπάρχει στην πόλη”.

Γ.Σ.