Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 08:47

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας - ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία (βίντεο)

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας - ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία (βίντεο)

 

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 30ης Μαΐου, που έχει χαρακτηριστεί ως πανεθνική ημέρα δράσης, απηύθυναν χθες στελέχη της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ο Χαράλαμπος Λυμπεράς, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκε στην Καλαμάτα και περιόδευσε σε χώρους εργασίας, εκτίμησε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η απεργία να είναι μεγάλη, πανεθνική. Προέτρεψε να δοθεί αποφασιστική απάντηση στη λιτότητα και στα μνημονιακά μέτρα και τάχθηκε κατά των μειώσεων σε παιδεία και υγεία, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των περικοπών στις συντάξεις, των ιδιωτικοποιήσεων σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, των πλειστηριασμών σε μικρές και πρώτες κατοικίες, της αξιολόγησης και της τροπολογίας ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας.

Επέκρινε, ακόμα, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την πρόσληψη 20 νοσηλευτών που προγραμματίζει με μπλοκάκι. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόσληψη με μπλοκάκι και κάλεσε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ιδρύματος να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης παρατήρησε ότι “θέλουμε μια άλλη Ελλάδα ενάντια στην ανεργία, τη λιτότητα και την υπερφορολόγηση”. Εκτίμησε πως θύματα των μνημονίων ήταν όλες οι κοινωνικές ομάδες και ζήτησε “να πάει η χώρα μπροστά με εθνικό και δίκαιο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης”.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς ζήτησε μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κανέλης κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία. Ζήτησε την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους και τάχθηκε κατά της απεργοσπασίας.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=j2wd0L_NgoU}