Στη συνάντηση που μετείχαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής (από Αγιο Φλώρο, Αρφαρά, Πλατύ, Αριοχώρι, Αμμο κ.λπ.) ακούστηκαν σημαντικές απόψεις και κατατέθηκαν σοβαρές προτάσεις, για τον μεγαλύτερο ποταμό της Μεσσηνίας. Εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον και η ανησυχία για την προστασία, την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Παμίσου ως παράγοντα οικολογικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Συμφωνήθηκε το Σεπτέμβριο να γίνει η επόμενη συνάντηση, με σκοπό οι προτάσεις να οδηγήσουν σε αποφάσεις για τη διεκδίκηση και τη δρομολόγηση λύσεων.
Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν: Καθαρισμός και συστηματική καθαριότητα του ποταμού. Ασφαλτόστρωση προχωμάτων για τη δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου. Δενδροφύτευση με πλατάνια, λεύκες, ευκάλυπτους και άλλα δέντρα. Δημιουργία πάρκων κατά μήκος του ποταμού για την οργάνωση εκδηλώσεων. Ανάδειξη του “Πετρογιόφυρου” ή “Μπαστογιόφυρου”. Ανάπτυξη δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητισμού. Ανάδειξη της οικολογικής σημασίας του Παμίσου και σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο και το δρόμο προς Αρχαία Μεσσήνη.