Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 16:51

Η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας για κατάργηση προϊσταμένου στο Δήμο Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας για κατάργηση προϊσταμένου στο Δήμο Καλαμάτα

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας καταγγέλλει την αυθαίρετη παύση των προϊσταμένων στο Δήμο Καλαμάτας. Και ζητεί από το δήμαρχο “να ενεργήσει σύμφωνα με τις διατάξεις που περιγράφουν και καθορίζουν επακριβώς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δημοτικών υπαλλήλων και να επαναφέρει τους προϊσταμένους που καθαιρέθηκαν στην πρότερη υπηρεσιακή τους κατάσταση”.

Σε ανακοίνωσή του το Ν.Τ. αναφέρει πως “είναι σε όλους γνωστό ότι η επαγγελματική ανέλιξη των δημοτικών υπαλλήλων και η καταβολή επιδομάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του αρμόδιου κάθε φορά Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπως σαφώς προβλέπεται από το νομοθέτη”.

Στην ίδια ανακοίνωση τοπικό συνδικαλιστικό όργανο ενημερώνει ότι “μέλη του, ύστερα από αίτημά τους, συναντήθηκαν στις 13-7-2018 με το δήμαρχο Καλαμάτας στον οποίον και έθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους εργαζομένους στο δήμο, σχετικά με την παύση προϊσταμένων και την καταβολή των επιδομάτων τους, την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων, καθώς και τον προγραμματισμό των κανονικών αδειών”.


NEWSLETTER