Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 18:45

Απάντηση Μουντανέα σε άρθρο Μπένου

Απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Μπένου για το ρέμα του Καραμπογιά με τον τίτλο “Διχοτομούν την οδό Μπουλούκου! ”στην “Ελευθερία της Δευτέρας” έστειλε η μηχανικός Ειρήνη Μουντανέα.

Αναλυτικά η απάντηση:

“Οταν δίνεις έμφαση σε αυθαίρετο μαντρότοιχο του έτους 1900 (9 φορές σε ένα κείμενο) καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι αυτοί που τον κατασκεύασαν ή δεν εφάρμοσαν κάποιο σχέδιο πόλης (της Καλαμάτας ισχύει από το 1905) ή δεν εφάρμοσαν οικοδομικό κανονισμό (που δεν υπήρχε τότε). Τα λέω απλά για να καταλάβει ο κόσμος πόσο αυθαίρετοι μπορεί να ήταν μαντρότοιχοι προστασίας από ρέματα το έτος 1900. Δεν θα είχα ασχοληθεί αν δεν μου έκανε εντύπωση η συνεχής αναφορά. Οσο για τα υπόλοιπα του ίδιου κειμένου, η πολιτεία ήταν ο δήμος από τότε -έτσι λέγαμε όταν καμαρώναμε για τις εγκρίσεις του σχεδίου πόλης- και όχι μόνο τώρα.

Και κάτι τελευταίο. Τα εκ παραδρομής λάθη τα κάνουν συχνά όσοι δουλεύουν. Τέτοια υπάρχουν σε νόμους, σε προεδρικά διατάγματα κ.λπ. Σίγουρα δεν τα γνωρίζουν αυτοί που απλώς τα ψάχνουν για να τα χρησιμοποιήσουν ως λάφυρο…”.