Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 18:19

Ενδιαφέρον του ΟΑΕΔ για το κτήριο του Εργατικού Κέντρου

Γράφτηκε από την

 

 

 

Ο ΟΑΕΔ, επιτέλους, δείχνει ενδιαφέρον και ζητεί ενημέρωση για τη συντήρηση του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, από τους φορείς που το διαχειρίζονται.

Χαρακτηριστικά σε έγγραφό του, με αποδέκτες το Δήμο Καλαμάτας, το Εργατικό Κέντρο Μεσσηνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο - Υπηρεσία Επιτρόπου στο Νομό Μεσσηνίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, γνωστοποιεί ότι “μετά από όχληση σχετικά με τη λειτουργία (αναμμένα φώτα, ανοιχτές είσοδοι κ.τ.λ.) του κτηρίου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ (τέως ΟΕΕ) στην Καλαμάτα, όπου σας έχουν παραχωρηθεί χώροι με αντίστοιχες συμβάσεις χρησιδανείου (εκτός του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που είναι εγκατεστημένο με πρωτόκολλο εγκατάστασης), παρακαλούμε όπως ορίσετε υπεύθυνους για την εύρυθμη λειτουργία του κτηρίου και οι οποίοι θα είναι επίσης υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κτηρίου”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας απάντησε άμεσα για το αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” που έχει παραχωρηθεί στο δήμο. Ενημέρωσε ότι “ο δήμος έχει διαθέσει αρκετά χρήματα: α) για τη μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση πυρόσβεσης σε ολόκληρο το κτήριο (δεν υπήρχε), β) τη λειτουργία και συντήρηση του ασανσέρ (χωρίς να έχουμε καμιά υποχρέωση), και γ) τη συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων. Και επειδή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα κλιματισμού (αυτοματοποίηση), ο δήμος θα διαθέσει αρκετά χρήματα (περίπου 23.560 ευρώ) για τη συντήρηση και αυτοματοποίησή του”.

Επεσήμανε πως “από τα παραπάνω, αλλά και από άλλα στοιχεία, γίνεται προφανές ότι εντοπίζονται προβλήματα και ζητήματα που συνδέονται με την παραλαβή του κτηρίου, τα οποία εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε”.

Ο κ. Νίκας, αφού ενημέρωσε αναλυτικά για τη διαχείριση και την εποπτεία του αμφιθεάτρου, παρατήρησε πως “είναι σαφές ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει υπό πλήρη έλεγχο τον χώρο που του έχει παραχωρηθεί και δεν είναι λίγες οι φορές που με τον μηχανισμό του καλύπτει και ανάγκες που δεν είναι υποχρεωμένος”, προσθέτοντας ότι “είμεθα πρόθυμοι να συνεργασθούμε για κάθε θέμα που θα διασφαλίζει την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του κτηρίου”.