Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 14:40

Ο Ν. Κουφός στο Περιφερειακό Ιατρείο Λογγάστρας



Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων, κ. Νικόλαος Ι. Κουφός, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Λογγάστρας, κατά την ώρα λειτουργίας του και παρακολούθησε την εγκατάσταση των μηχανημάτων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τα οποία είναι προσφορά των αδελφών Ηλία και Σταύρου Αραχωβίτη και της εταιρείας τους Copycom – Αραχωβίτης Ε.Π.Ε..
Παρόντες ήταν  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λογγάστρας, κ. Παναγιώτης Γεωργανές και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης, κ. Ιωάννης Καρμοίρης, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανάλογες ευχαριστίες προς το Διοικητή του Νοσοκομείου, και τους ιατρούς του Περιφερειακού ιατρείου κ. Ρέβη Σωκράτη και κ. Παπαδάκου Γιώτα.
Ο κ. Κουφός εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τους χορηγούς Ηλία και Σταύρο Αραχωβίτη για τη δωρεά τους αυτή, καθώς και όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια του Νοσοκομείου για τον εξοπλισμό των ιατρείων του πρώην Δήμου Μυστρά.
Ο Διοικητής των Νοσοκομείων δήλωσε :
« Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώσαμε τον εξοπλισμό όλων των ιατρείων του πρώην Δήμου Μυστρά,   με τα αναγκαία ηλεκτρονικά μηχανήματα, ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση των κατοίκων για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των απαραίτητων για την υγεία τους φαρμάκων. Επίσης, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε από το χώρο αυτό, στους κατοίκους της Λογγάστρας και της γύρω περιοχής, στις 11 Οκτωβρίου 2011 όταν πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του νέου ιατρού κ. Σωκράτη Ρέβη, σε μόνιμη θέση Επιμελητή Β΄ , ειδικότητας Γενικής Ιατρικής. Σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα στο ίδιο ιατρείο και η νέα ιατρός κ. Παπαδάκου Γιώτα σε θέση αγροτικού ιατρού την οποία καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της.
Το έργο μας όμως δεν θα είχε τελεσφορήσει αν δεν μας συνεπικουρούσαν τόσο ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι τοπικές κοινότητες και οι πολιτιστικοί τους σύλλογοι, καθώς και οι ομογενείς μας από το εξωτερικό.
Δράττομαι της ευκαιρίας και απευθύνω θερμή έκκληση προς κάθε φορέα ή πολίτη αυτού του τόπου, αλλά και προς τους αδελφούς μας Λάκωνες που αγωνίζονται και προοδεύουν εν τη αλλοδαπή  για ηθική και υλική ενίσχυση όλων των ιδρυμάτων υγείας της Λακωνίας, τόσο των δημόσιων, όσο και αυτών που λειτουργούν  υπό την αιγίδα της τοπικής Εκκλησίας μας. Η πρωτοφανής δημοσιονομική κρίση της πατρίδας μας, έχει επιφέρει ανυπέρβλητες δυσχέρειες στη συνέχιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων μας και των κατά τόπους  μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενώ οι προβλέψεις για απόλυτη κάλυψη των αναγκαίων δαπανών από την Πολιτεία δεν είναι πλέον αισιόδοξες. Επειδή η Υγεία είναι σε κάθε περίπτωση το πρώτιστο αγαθό κάθε ατόμου, πρέπει να την περιφρουρήσομε με κάθε τρόπο και να διασφαλίσουμε τη στοιχειώδη λειτουργία της σε ολόκληρη τη Λακωνική επικράτεια. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση στις εκκλήσεις της σημερινής Διοίκησης του Νοσοκομείου Σπάρτης από τους ομογενείς μας, αφού μέχρι τώρα με τις χορηγίες επώνυμων και ανώνυμων συμπατριωτών μας από το εξωτερικό, έχουν παραληφθεί από την υπηρεσία μας δύο καινούρια ασθενοφόρα οχήματα, έχει παραγγελθεί ένα τρίτο και έχουν εξοπλισθεί καταλλήλως τα ιατρεία Μυστρά και Δαφνίου Λακωνίας. Τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας για τη θεάρεστη πράξη τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι η προσφορά τους αυτή διευκολύνει τα μέγιστα τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, απαλύνει τον πόνο τους, γιατρεύει πληγές και σώζει ζωές.
Από την πλευρά μας, εμείς και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας δε θα πάψουμε ούτε στιγμή να αναζητούμε τρόπους και λύσεις στα επείγοντα ζητήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Λακωνία, ώστε να θωρακισθεί η κοινωνία μας όσο το δυνατόν καλύτερα στον κρίσιμο αυτό χώρο, κατά τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.
Τέλος, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς τον ιδιοκτήτη και διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΛΛΑΔΑ TV, κ. Αντώνη Φελούρη, καθώς και προς τον εικονολήπτη κ. Γεώργιο Βαμβαλή, για την κάλυψη και προβολή όχι μόνο στο εσωτερικό  αλλά και σε όλο τον πλανήτη μέσω της ιστοσελίδας του σταθμού, των θεμάτων της Δημόσιας Υγείας που αφορούν κάθε άνθρωπο που κατοικεί στη Λακωνία. »

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ &  Γ. Ν. – Κ. Υ. ΜΟΛΑΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ι. ΚΟΥΦΟΣ