Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 14:59

Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας: Στόχος συκοφαντικών δημοσιευμάτων το Νοσοκομείο Σπάρτης

Το τελευταίο διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, ιατρικά τμήματά του και γιατροί μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γιατρών έχουν γίνει στόχος ανωνύμων, υβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων. Με  μια άνευ προηγουμένου λασπολογία επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία του νοσοκομείου, η επιστημονική επάρκεια του προσωπικού, το κύρος  και η αξιοπρέπεια διευθυντών γιατρών.

Η επιχειρούμενη απαξίωση του Γ.Ν.Σπάρτης  σε συνδυασμό με την διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω της δραματικής υποχρηματοδότησης στοχεύει στη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας. Είναι προφανές ότι μέσω της  συκοφάντησης των υπηρεσιών του δημόσιου νοσοκομείου δημιουργείται πεδίο δράσης για διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές μονάδες.

Επί πλέον είναι φανερό ότι η Ένωση Γιατρών με την δραστηριότητά της έχει ενοχλήσει κατεστημένα ετών γιατί έχει  προσπαθήσει  ν’αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας στη Λακωνία και συγχρόνως να φέρει στην επιφάνεια θέματα-ταμπού όπως το καρκίνωμα της παραοικονομίας και της διαφθοράς στο δημόσιο σύστημα υγείας.Στην προσπάθειά της να δείξει τις προθέσεις του υγιούς ιατρικού σώματος για αλλαγή του συστήματος αξιών στη σχέση ασθενών και γιατρών, δεν δίστασε να συγκρουστεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες  με πολύ ισχυρό συμβολισμό για το «φακελάκι» και την σχέση εξάρτησης γιατρών-φαρμακευτικών εταιρειών.

Πέραν όμως των ανωτέρω η διασπορά τρόμου μέσω ψευδών στοιχείων, η δαιμονοποίηση ιατρικών πράξεων και η προσπάθεια «χρησιμοποίησης» ασθενών για ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη για τους ίδιους τους ασθενείς και διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Με αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, χαλκευμένη πληροφόρηση κι ένα υβρεολόγιο που ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας γίνεται προσπάθεια δημιουργίας πανικού σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο όπως του νοσοκομείου.

Το Γ.Ν.Σπάρτης, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αποτελεί στήριγμα για το λαό της Λακωνίας .Διαθέτει αξιόλογο ιατρικό,νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που αγωνίζεται σήμερα υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ώστε να παρέχονται αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας. Μέσω της  ανώνυμης χυδαίας συκοφάντησης επιχειρείται κάμψη του ηθικού των εργαζομένων και ακύρωση της προσφοράς τους.

Η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ.Ν.Λακωνίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ισότιμο για όλους τους πολίτες, απαλλαγμένο από τρωκτικά και γνωρίζει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της «κουκούλας» και όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι νοσταλγοί του μαύρου παρελθόντος, δεν θα καταφέρουν να μας γυρίσουν σ’ εκείνες τις εποχές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Χρύσα Ντοροβίτσα                     Ανδριάνα Τζουγανάτου



Μέλη

Κων/νος Δουμανάς

Παναγιώτης Καλαποθάκος

Αλέξανδρος Βουνάσης

Χριστόφορος Δαβανέλος