Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 17:38

Παρουσιάστηκε το KalamataMall.gr

Γράφτηκε από την

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για το KalamataMall.gr

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια σπουδών & εργασίας στην Αθήνα επιστρέφοντας μόνιμα στην Καλαμάτα, παρατηρήσαμε την έλλειψη συγκεντρωμένης διαδικτυακής πληροφόρησης για τα εμπορικά καταστήματα/ υπηρεσίες & για τα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της πόλης της Καλαμάτας όσο & του υπόλοιπου Νομού.

Γιατί Kalamata – Mall & όχι κάτι άλλο??

Αναμφισβήτητα, η τάση των τελευταίων 8 ετών στην Ελλάδα είναι η δημιουργία Εμπορικών Κέντρων. Δηλαδή, χώρων όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει συγκεντρωμένα πολλά & διαφορετικά εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες, καταστήματα εστίασης & ψυχαγωγίας χωρίς περιττές μετακινήσεις, απολαμβάνοντας παράλληλα διαφορετικού τύπου δραστηριότητες & πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αυτή η τάση βέβαια, πιστεύουμε ότι δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί με την κυριολεκτική έννοια του “mall” στην πόλη μας, καθώς θεωρούμε ότι ήδη το δίκτυο των εμπορικών καταστημάτων & υπηρεσιών της πόλης μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός Μεγάλου Εμπορικού Κέντρου (δηλαδή μεγάλη ποικιλία, βρίσκεις τα πάντα, χωρίς χρονοβόρες μετακινήσεις). Παράλληλα, τόσο στην Καλαμάτα όσο & στον υπόλοιπο νομό λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο εκδηλώσεις & δραστηριότητες υψηλού επιπέδου  & πανελλήνιας εμβέλειας (πχ διεθνές φεστιβάλ χορού, ορειβατικές/ πεζοπορικές εξορμήσεις, σαϊτοπόλεμος, θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ & άλλων ερασιτεχνικών ομάδων, αθλητικά γεγονότα (Παπαφλέσσια)  κλπ.).

Έτσι λοιπόν, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μία ηλεκτρονική πύλη που να περιλαμβάνει όλη αυτή την πλούσια γκάμα καταστημάτων – υπηρεσιών – δραστηριοτήτων, με σκοπό την ενίσχυση της προβολής όλων αυτών προς τους κατοίκους του Νομού αλλά & προς στους επισκέπτες – τουρίστες απ’ όλη την Ελλάδα μέσω του διαδικτύου.

 

Τι είναι το KalamataMall.gr

Το KalamataMall.gr είναι ένας ηλεκτρονικός κατάλογος εμπορικών καταστημάτων,  υπηρεσιών  και  οργανισμών  που  δραστηριοποιούνται  στην

 

Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μεσσηνίας.

Παρέχεται λεπτομερής καταχώρηση των επιχειρήσεων και υπηρεσιών της περιοχής, αναλαμβάνοντας την φωτογράφιση της επιχείρησης, και τη διαρκή ανάρτηση ανακοινώσεων και προσφορών.

Στόχος του KalamataMall.gr είναι να ενημερώνει τους επισκέπτες του με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για νέες προτάσεις αγορών αλλά και για προσφορές που θα βρούν στα καταστήματα της πόλης.

Επιπλέον το KalamataMall.gr αποτελεί ηλεκτρονικό σημείο πληροφόρησης για τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στο Νομό Μεσσηνίας μέσω του ηλεκτρονικού ημερολογίου εκδηλώσεων που διαθέτει. Παρουσιάζεται ιστορική αναδρομή της Καλαμάτας και γίνεται αναφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της περιοχής.

Δίνεται έμφαση στην τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με την δωρεάν καταχώρηση των σχολών και σωματείων (όμιλοι, σύλλογοι κλπ) και τη διαρκή ανάρτηση των δραστηριοτήτων τους

Επίσης στο KalamataMall.gr ο επισκέπτης μπορεί να βρεί χρήσιμες πληροφορίες για υπηρεσίες καθημερινών αναγκών όπως φαρμακεία, βενζινάδικα, δημοτικές υπηρεσίες, κλπ.

Απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, παρέχοντάς τους στοχευμένες πληροφορίες για διασκέδαση, φαγητό, εκδηλώσεις και αγορές.

 

Πορεία του KalamataMall.gr μέχρι σήμερα & στόχοι

Το site μας είναι live από τα τέλη του καλοκαιριού, παρουσιάζοντας ενθαρρυντικά στοιχεία επισκεψιμότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής οι μηνιαίοι επισκέπτες του site μας είναι κατά μέσο όρο 4.500, με μοναδικού επισκέπτες γύρω στα 2.000 άτομα κατά μέσο όρο.

Αρκετά καταστήματα της πόλης μας, μας έχουν ήδη εμπιστευτεί και ο αριθμός τους αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Στόχος μας είναι η παροχή μιας νέας – καινοτόμας υπηρεσίας που θα συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο της εμπορικής όσο & την πολιτισμικής κίνησης της πόλης μας!

Οι   καταχωρήσεις   που   αφορούν   φορείς   που   προάγουν  την  τέχνη,  τον αθλητισμό & τον πολιτισμό είναι δωρεάν, ενώ οι καταχωρήσεις των επιχειρήσεων εμπορικής φύσης γίνεται με ετήσιο κόστος 100€.

 

Η Ομάδα του KalamataMall.gr

Ο πυρήνας του KalamataMall.gr αποτελείται από:

1. Τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο – Καλλιτεχνική επιμέλεια, Εμπορική – οικονομική διαχείριση

2. Τον Άρη Κωνσταντόπουλο – Διαδικτυακή ανάπτυξη

3. Την Βασιλική Λυμπέρη – Υπεύθυνη marketing

 

Πρόσκληση για το Live του Σαββάτου

Τέλος, με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης του KalamataMall.gr, σας προσκαλούμε σε ένα soul – funk live με τους “The Freak Brothers Band”,  που διοργανώνουμε το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 22:00, στο Ηλύσιον cafe - bar.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης αυτής είναι οι:

- papier rouge graphic design

- Σπονδές live (μουσική σκηνή) - Υπαπαντής 18

- K sound - Ιωάννα Κουτσαϊμάνη


KalamataMall.gr
urban action | δραστήρια πόλη
6995057351 - 6970480946