Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 18:20

Δωροεπιταγές 30 ευρώ για 500 μαθητές της Καλαμάτας

Δωροεπιταγές αξίας 30 ευρώ η καθεμία για 500 μαθητές, παιδιά αδύνατων οικονομικά οικογενειών, ώστε να προμηθευτούν σχολικά είδη, παρέδωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημήτρη Οικονομόπουλο.

Το συνολικό κόστος των 15.000 ευρώ καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Παύλου Μπουζιάνη, ο δήμαρχος ευχαρίστησε το διευθυντή και, στο πρόσωπό του, τους εκπαιδευτικούς για το έργο που προσφέρουν. Σημείωσε στη συνέχεια πως ο δήμος θα χορηγήσει και φέτος δεκατιανό σε πάνω από 500 μαθητές που το έχουν ανάγκη. Επίσης, ανέφερε ότι για τις υποδομές των 65 σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο δήμος θα διαθέσει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα δίνονται από το κράτος.

Ο κ. Οικονομόπουλος ευχαρίστησε μέσω του δημάρχου τους πολίτες της Καλαμάτας, που δεν ξεχνούν το συνάνθρωπό τους, και διαβεβαίωσε ότι “οι δωροεπιταγές θα πάνε εκεί που υπάρχει ανάγκη”. Ενημέρωσε ακόμη ότι έγιναν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς κάθε παιδί θα έχει το δάσκαλό του. Επεσήμανε, τέλος, ότι η πρωτοβάθμια έχει εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό και ενημέρωσε πως το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδριάζει αρκετές φορές για να αναγνωρίσει μεταπτυχιακά σε εκπαιδευτικούς της.

Γ.Σ.