Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 19:48

Η ΔΑΣ για απεργία στις 14 Νοεμβρίου

Η ΔΑΣ για απεργία στις 14 Νοεμβρίου

Στην απεργία που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου αναφέρονται οι εκλεγμένοι με την ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας Π. Κουφαλάκος, Β. Λαμπρόπουλος και Δ. Κωστόπουλος με επιστολή τους προς τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΚ, τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των σωματείων της πόλης.

Η επιστολή αναφέρει: “Αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν αποφασίσει και προετοιμάζουν απεργία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Μεταξύ των οργανώσεων αυτών βρίσκονται η ΑΔΕΔΥ, με πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο. Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, που ουσιαστικά εκπροσωπούν τους μισούς εργαζόμενους της Ελλάδας, όπως επίσης και Εργατικά Κέντρα μεγάλων πόλεων (Λάρισα, Γιάννενα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαύριο κ.λπ). Απόφαση για πανελλαδική απεργία έχουν πάρει και 6 ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της ΓΣΕΕ (οικοδόμων, τροφίμων - ποτών, φαρμάκου, κλωστοϋφαντουργίας, τύπου - χάρτου, λογιστών). Ολες αυτές οι οργανώσεις οργανώνουν την απεργία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικώντας ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου και να επανέλθει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ. Παρά το γεγονός του ότι όλες αυτές οι οργανώσεις εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, πάνω από το 50% των εργαζομένων στην Ελλάδα, η ΓΣΕΕ αρνείται να προκηρύξει πανελλαδική πανεργατική απεργία για τις 14 Νοέμβρη. Σήμερα είναι ανάγκη όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν ενιαία σε αποφάσεις για απεργία τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Να δοθεί συντονισμένη απεργιακή απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Καλούμε:

- Τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ανεξάρτητα από το με ποια παράταξη έχουν εκλεγεί και τις διαφορές τις οποίες έχουμε, να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΚ, ώστε να αποφασίσει απεργία την ίδια μέρα. Η πόλη της Καλαμάτας και η εργατική της τάξη να συμμετέχει σε αυτή την απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση. Το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ αρνείται να προκηρύξει απεργία, σημαίνει ότι είναι ώρα ευθύνης για τους δεκάδες συνδικαλιστές της πόλης να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων της πόλης μας στην πανελλαδική απεργία.

- Τους προέδρους των 38 σωματείων της δύναμης του ΕΚΚ και των διοικητικών τους συμβουλίων, να οργανώσουν τη συμμετοχή και την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας.

Ηρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων”.