Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 16:58

Νέος ιππικός σύλλογος στο Πλατύ

Νέος ιππικός σύλλογος στο Πλατύ

Νέος ιππικός σύλλογος με τίτλο “Ιππικός Ομιλος Πλατέος - το χωριό μας”, δημιουργήθηκε στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας.

Σκοπός της δημιουργίας του είναι κυρίως η διάδοση του αθλήματος της ιππασίας. Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης είναι ο Γιώργος Ευάγγ. Τζαβάρας και σύμφωνα με το καταστατικό εντός 3μηνου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης.

Να αναφέρουμε ότι ήδη εδώ και χρόνια λειτουργεί ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ, που οργανώνει τις ιπποδρομίες στο χωριό, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου που είναι το έθιμο και τον Δεκαπενταύγουστο.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι στην τύχη του έχει εγκαταλειφθεί, χορταριασμένο και αναξιοποίητο, το Ιππικό Κέντρο που έφτιαξε ο Δήμος Καλαμάτας στο Πλατύ, με 128.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Leader”.

Στα εγκαίνια του κέντρου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου το 2017, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε σημειώσει ότι το έργο αυτό και το Πλατύ μπορεί να γίνει το κέντρο των ιππικών αγώνων της Πελοποννήσου. Και είχε ζητήσει τη συνεργασία της τοπικής κοινότητας και του Συλλόγου Φιλίππων με έδρα το Πλατύ, προτρέποντας “να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι”.

Γ.Σ.