Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 18:18

Ο ομογενής δωρητής Απ. Ταμπάκης στο 2ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο ομογενής δωρητής Απ. Ταμπάκης στο 2ο Δημοτικό Καλαμάτας

Ο ομογενής ορθοπαιδικός (που διαμένει στη Νέα Υόρκη) Απόστολος Ταμπάκης επισκέφθηκε την Τρίτη το μεσημέρι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Ο κ. Ταμπάκης, που στο παρελθόν προσέφερε 200 υπολογιστές για όλους τους μαθητές (ειδικής κατασκευής, αποκλειστικά για παιδιά), έγινε για δεύτερη φορά ευεργέτης του σχολείου, στο οποίο ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση. Τον ίδιο, τον οποίο συνόδευε ο Σπύρος Καμαρινόπουλος πρώην διευθυντής του 2ου και νυν διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, υποδέχθηκαν η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Ευγενία Γ. Γιαννοπούλου, οι εκπαιδευτικοί του Ολοήμερου Χρυσαυγή Βασιλειάδη και Χρυσούλα Γλιάτα, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αμαλία Μάλαμα με τη γραμματέα Γιώτα Σιψά και την υπεύθυνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτουργεί στο Σχολείο τις απογευματινές ώρες, Ευτυχία Τούμπου.

Ο κ. Ταμπάκης οδηγήθηκε στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, της οποίας ανέλαβε εξολοκλήρου το κόστος, εξοπλίζοντας την με υπολογιστή, βιντεοπροβολέα, εκτυπωτή – φωτοτυπικό, 200 και πλέον βιβλία, 5 βιβλιοθήκες, ειδικό τραπέζι και 12 καθίσματα. Εξήγησε πως: “Ηθελα να βοηθήσω τους μαθητές και να τους προσφέρω αυτό που βοήθησε και μένα να φτάσω εδώ που είμαι: μόρφωση, βιβλία, γνώση. Είναι στόχος της ζωής μου να δίνω αυτό που θα μείνει και θα συντελέσει θετικά ώστε να αλλάξει η ζωή των παιδιών και να τα ωθήσει να μορφωθούν και να γίνουν επιστήμονες, προσφέροντας με τις γνώσεις τους στο κοινωνικό σύνολο”. Ο ομογενής μίλησε και για τη ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την καταξιωμένη πορεία του στην Αμερική και εξέφρασε την επιθυμία να επανέλθει το καλοκαίρι, όταν θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης, η οποία και πήρε το όνομά του.

Η διευθύντρια κ. Γιαννοπούλου τον ευχαρίστησε εκ μέρους και όλου του διδακτικού προσωπικού του Σχολείου, μεταφέροντας του τις εντυπώσεις, τον ενθουσιασμό και τη λαχτάρα των μαθητών για το νέο απόκτημα του Σχολείου.


NEWSLETTER