Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 09:56

Δυναμικές κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ κατά του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Δυναμικές κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ κατά του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

 

Πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα προγραμματίζει το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας “εξόφθαλμη και απροκάλυπτη νόθευση, για όργιο νοθείας και πλαστογραφίας” και πως “το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης”.

Την κινητοποίηση με στόχο να μην πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο συνέδριο, προανήγγειλε ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου βρέθηκε επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΜΕ για επαφές. Μάλιστα, ο κ. Πέρρος κάλεσε τους εργαζόμενους της Καλαμάτας να δώσουν το “παρών” στην κινητοποίηση, ενώ ενημέρωσε ότι έχουν καλέσει και θα μετάσχουν εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας.

Στις δηλώσεις του το στέλεχος του ΠΑΜΕ προειδοποίησε την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι “αν θελήσουν να πάρουν μέτρα, με κλούβες ΜΑΤ και εισαγγελέα, δεν μας σταματάει αυτό. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης, αν φέρει δυνάμεις καταστολής”.

Χθες σε ερώτησή μας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης είπε ότι “αυτοί (τα στελέχη του ΠΑΜΕ) ξέρουν καλύτερα, δεν μπορώ να ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους” και παρατήρησε πως “υπάρχουν δηλώσεις, φωνές που δημιουργούν προβληματισμό κι ερωτηματικά”.

Για την παράνομη συμμετοχή αντιπροσώπων που επικαλείται το ΠΑΜΕ, ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι “υπάρχει διαπαραταξιακή επιτροπή που ελέγχει τους φακέλους των αντιπροσώπων. Οπου υπάρχουν ατασθαλίες, κόβονται σύνεδροι και όποιος θέλει, μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Και υπάρχει και η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων, όπου όσοι έχουν ενστάσεις, μπορούν να τις θέσουν στο κυρίαρχο σώμα και να ληφθούν αποφάσεις”.

Η Αστυνομία εν τω μεταξύ από την πλευρά της επισημαίνει ότι είναι ακόμα νωρίς για να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός ή να έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο διαχείρισης. Επισημαίνουν άλλωστε ότι δεν θα είναι μια ανοιχτή συνάθροιση αλλά θα γίνει σε ένα κλειστό περιβάλλον, και ειδικότερα στο χώρο ενός ξενοδοχείου. Ωστόσο, δεν είναι και κάτι το οποίο δεν απασχολεί καθόλου τις αστυνομικές αρχές και οι όποιες ενέργειες αποφασιστούν θα είναι σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Ηδη, μάλιστα, επίσημα μιλούν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου για "προπαρασκευαστικές διαδικασίες".

Γ.Σ. - Ν.Κ.