Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 18:50

Επαναπρόσληψη ζητεί συμβασιούχος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Επαναπρόσληψη ζητεί συμβασιούχος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Την επαναπρόσληψή της επιδιώκει προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη πρώην εργαζομένη στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Πρόκειται για συμβασιούχο ΑΜΕΑ της οποίας η σύμβαση έληξε φέτος στις 7 Ιανουαρίου και απολύθηκε. Με την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που συζητήθηκε την Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, η πρώην εργαζομένη ζητεί την επαναπρόσληψή της στην επιχείρηση ως αορίστου χρόνου. Οπως είπε μιλώντας στην "Ε" ο δικηγόρος της Γιάννης Ορφανός, η εντολέας του εργαζόταν στη ΔΕΥΑΤ ως υπάλληλος γραφείου σχεδόν 8 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις, οι οποίες ανανεώνονταν. Η πρόσληψή της στην επιχείρηση έγινε αρχικά για 3 συν 1 χρόνο μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εξήγησε ο δικηγόρος της πρώην εργαζομένης, ζητούν την άμεση επαναπρόσληψή της λόγω κατεπειγόντως. Αλλωστε -είπε ο κ. Ορφανός- όπως επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών της ΔΕΥΑΤ προχθές στο δικαστήριο, είναι απαραίτητη η συνέχιση της εργασίας της αιτούσας διότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση. Και η επαναπρόσληψή της, ανέφερε ο δικηγόρος, είναι στην διακριτική ευχέρεια της διοίκησης της ΔΕΥΑ Τριφυλίας η οποία δυνάμει της υπάρχουσας νομοθεσίας για τα ΑΜΕΑ μπορεί με απόφαση του Δ.Σ. να παρατείνει την εργασία τους και να γίνει η σύμβαση αορίστου χρόνου.

Να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα είχε συζητηθεί μια ακόμα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έτερου απολυμένου ΑΜΕΑ στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, ο οποίος είχε προσληφθεί με το ίδιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Και όπως είχε συμβεί και τότε έτσι και προχθές παρόντες για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους ήταν και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε έναν - δύο μήνες.

Ν.Κ.