Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 15:11

Εκδήλωση στ’ Αρφαρά στις 24 Μαρτίου

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση “παιδαγωγικού, μορφωτικού, κοινωνικού και πατριωτικού περιεχομένου” -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- διοργανώνει στ’ Αρφαρά την Κυριακή 24 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Επικοινωνίας Πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών.

Η εκδήλωση, που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Αρφαρών και θα αρχίσει στις 11 το πρωί, περιλαμβάνει α) ομιλία με θέμα “Η Επανάσταση του 1821 ως αφετηρία του ελληνικού συνταγματικού μας πολιτισμού” από την Ελενα Γιαννακοπούλου επίκουρη καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Αθηνών, β) παρουσίαση του βιβλίου “Ενα σπίτι, μια ιστορία. Εξήντα χρόνια Δημοτικό Σχολείο 1902 - 1962” από τον συγγραφέα Θεόδωρο Λαφαζάνο, τ. αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και γ) τιμητική βράβευση του εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου (τ. λυκειάρχη Αρφαρών).

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πέτρος Μπούρας πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών, ο μαθηματικός Αναστάσιος Μπούρας εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Επικοινωνίας Πολιτών και η Αναστασία Μπελογιάννη δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας, εκπρόσωπος Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών.

Επιπλέον, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, στην εκδήλωση “συμμετέχουν και την στηρίζουν ο Δήμος Καλαμάτας, το Λύκειο Αρφαρών, το Γυμνάσιο Αρφαρών, το Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αρφαρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Αναγέννηση”, ο Σύλλογος Κυριών Αρφαρών, ο Αστέρας Αρφαρών, η εφημερίδα “Ηχώ των Αρφαρών”, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού των Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι φίλοι του Πάμισου"”.