Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 19:03

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος

Γράφτηκε από την
Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος

Εφυγε από τη ζωή, σήμερα το απόγευμα, ο τ. δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, “ο ευπατρίδης της αυτοδιοίκησης” στη Μεσσηνία όπως είχε χαρακτηριστεί.

Ο παλαίμαχος αυτοδιοικητικός, που απεβίωσε πλήρης ημερών, είχε διατελέσει δήμαρχος για μια 8ετία στον καποδιστριακό Δήμο Ανδρούσας (το χρονικό διάστημα από το 2003 έως και το 2010). Ηταν γνωστός για την απεριόριστη αγάπη που είχε για τον τόπο του, τον οποίον υπηρέτησε με συνέπεια, μεθοδικότητα και ανιδιοτέλεια, ενώ διακρινόταν επίσης για το συναινετικό του πνεύμα.

Οπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει –και όπως περιγράφει τον εαυτό του στο βιβλίο του “Αριστομένης Φ. Παπαδόπουλος, δήμαρχος Ανδρούσας 2003-2010”– τα τρία χαρακτηριστικά που τον διέκριναν σε όλη τη ζωή του, αλλά και στη διάρκεια της δημαρχοντίας του, ήταν “εργασιομανία, εντιμότητα και διεκδικητικότητα”.

Το βιβλίο του αυτό το παρουσίασε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι στην Ανδρούσα, σε εκδήλωση στην οποία παρέστη -τιμώντας την προσφορά του Μ. Παπαδόπουλου- το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών της Μεσσηνίας, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του πνεύματος και της επιστήμης.


NEWSLETTER