Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 15:14

Ιδιαίτερη προσοχή ζητεί η Πυροσβεστική

Γράφτηκε από την
Ιδιαίτερη προσοχή ζητεί η Πυροσβεστική

Με ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας προειδοποιεί ότι εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασικές - αγροτικές περιοχές, αλλά και σε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Γι' αυτό σύμφωνα με πυροσβεστική διάταξη απαγορεύεται η καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμάτων, καθώς και το άναμμα ή η διατήρηση φωτιάς για οποιονδήποτε σκοπό στην ύπαιθρο και μέσα ή κοντά (μέχρι απόστασης 300 μέτρων) σε δάση ή δασικές εκτάσεις.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Π.Υ. Καλαμάτας, προκειμένου να προστατέψει κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου) τον δασικό πλούτο του νομού και τις αστικές περιοχές από πυρκαγιές, προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες και όσους εκμεταλλεύονται οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους ότι υποχρεούνται από το νόμο να κόβουν τα χορτάρια και να απομακρύνουν τυχόν εύφλεκτα υλικά. Την ίδια υποχρέωση έχουν το Δημόσιο, οι ΟΤΑ, νομικά πρόσωπα, οργανισμοί κ.λπ., εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων χώρων.

Τέλος, με την ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι για τους παραβάτες ο νόμος επισύρει ποινικές ευθύνες-κυρώσεις.

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER