Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 08:56

Αλλαγή φρουράς στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αλλαγή φρουράς έγινε χθες στην 120 ΠΕΑ, όπου ο απερχόμενος διοικητής - ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Πεταλάς παρέδωσε στον νέο διοικητή - σμήναρχο (Ι) Πέτρο Ντουλαπτσή.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, στο αεροδρόμιο της μονάδας, παρέστησαν ο διοικητής ΔΑΕ υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γιάνναρος, το προσωπικό της 120 ΠΕΑ και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ στο θρησκευτικό τελετουργικό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στην ημερήσια διαταγή ο απερχόμενος διοικητής Χρ. Πεταλάς (μετατίθεται στη ΔΑΕ) παρατήρησε ότι θεμελιώδης έννοια στη μονάδα κατά τα 2 χρόνια της διοίκησής του ήταν η εμπιστοσύνη, η αλληλοϋποστήριξη των μελών του σχηματισμού σε κάθε δραστηριότητα. Ενημέρωσε ότι καταγράφηκαν 21.000 ώρες πτήσης, στάθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης των Ικάρων και ανέφερε με συγκίνηση ότι η μονάδα πρόσθεσε ένα μέλος της στο πάνθεον των ηρώων. Εξήρε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και την προσφορά σημαντικού έργου της μονάδας και απευθυνόμενος στο προσωπικό επεσήμανε ότι “είμαι υπερήφανος για τη συμβολή σας στο όραμα της Πολεμικής Αεροπορίας και που υπηρέτησα ως διοικητής σας”.

Στον κ. Πεταλά παραδόθηκε το διακριτικό, η σημαία της 120 ΠΕΑ.

Ο νέος διοικητής Πέτρ. Ντουλαπτσής επεσήμανε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντα του με στόχο να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της μονάδας. Σημείωσε τη σπουδαιότητα της 120 ΠΕΑ, χαρακτηρίζοντάς τη λίκνο της αεροπορικής εκπαίδευσης - και τόνισε ότι στόχος του είναι η ασφάλεια των πτήσεων και του προσωπικού εδάφους, καθώς επίσης το να καταστεί η μονάδα ελκυστικός διεθνής πόλος εκπαίδευσης αεροπόρων και άλλων χωρών.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό, είπε ότι θα είναι αντικειμενικός και αξιοκρατικός, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχθεί παρεκκλίσεις στους νόμους και τις οδηγίες της υπηρεσίας.

Γ.Σ.