Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 18:44

Ζητούν κάδους για την Ελαία

Ζητούν κάδους για την Ελαία

Την προμήθεια 50 κάδων απορριμμάτων για την περιοχή της Ελαίας και του παράκτιου δάσους ζητά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρης Σκλάβος, με έγγραφό του προς την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποιήσης Ανακύκλωσης.

Στο σχετικό έγγραφο που εστάλη προχθές τονίζεται ότι η περιοχή είναι ενταγμένη στην ειδική ζώνη προστασίας περιβάλλοντος Natura 2000 και ότι είναι ένας τόπος που την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων τουριστών, αλλά και συστημάτων προσκόπων από όλη την Ελλάδα. Επίσης αναφέρεται ότι στην περιοχή δραστηριοποιείται και ο «Αρχέλων» με πλήθος εθελοντών και επισκεπτών για τη θαλάσσια χελώνα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας υπογραμμίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και υπογραμμίζει: «Ομως εκεί που κινούμεθα οριακά με καθημερινό κίνδυνο να ευτελιστούμε και να εκτεθούμε είναι η συλλογή και η έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων. Εχουμε δυστυχώς μεγάλη έλλειψη κατάλληλων κάδων και μέγιστη έλλειψη επάρκειας αλλά και διαχείρισης του θέματος σε στιγμές αιχμής».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ζητούν να τους χορηγηθούν 50 τουλάχιστον κάδοι που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις διαλογής, συλλογής, αποκομιδής απορριμμάτων. Από την πλευρά της η κοινότητα θα αναλάβει στα πλαίσια των δυνατοτήτων της με την βοήθεια και του δήμου, τη διαλογή και τη σωστή εφαρμογή της περισυλλογής των απορριμμάτων.

Ο κ. Σκλάβος αναφέρει πως «η επικρατούσα κατάσταση από αισθητικής, περιβαλλοντικής, υγειονομικής σκοπιάς και άποψης είναι άθλια και προσβάλλει τον χώρο και τον πολιτισμό μας, και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει τον τίτλο Natura 2000».

Κ.Μπ.