Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 09:38

Διάβαση της Νέδας στη μνήμη του Σωτ. Λαμπρόπουλου

Γράφτηκε από την
Διάβαση της Νέδας στη μνήμη του Σωτ. ΛαμπρόπουλουΓια 20ή συνεχή χρονιά διοργανώνεται η διάβαση της Νέδας από το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Αυλωνιτών και τη στήριξη του Δήμου Τριφυλίας, την Κυριακή 22 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη πεζοπορία είναι όπως πάντα αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Λαμπρόπουλου που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξη της Νέδας. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών:
Ανθρωποι διαφορετικής ηλικίας από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, πολλές φορές και ξένοι επισκέπτες, γίνονται μια παρέα απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύση, την ξεχωριστή Νέδα. Το μαγευτικό φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία, μας περιμένουν.
Φέτος λόγω της κατολίσθησης στο δρόμο που ενώνει τη Μεσσηνία με την Ηλεία αλλάζει η διαδρομή. Ετσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα του δήμου, στις 10.30 το πρωί της Κυριακής για το γεφύρι του "Τσουλουχά" (παλιό πέτρινο γεφύρι). Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, ανέβασμα τους καταρράκτες, απολαυστικό μπάνιο. Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου, διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. Πορεία στις όχθες του ποταμού, φτάνουμε στον τρίτο καταρράκτη. Στάση στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα γύρω στις 2.30 μ.μ. για ξεκούραση και κολατσιό με
τοπικά προϊόντα (ντομάτα - τυρί - ψωμί - καρπούζι), προσφορά του δήμου και ντόπιων παραγωγών. Περπάτημα στο ποτάμι μέχρι το μύλο του Παπα-Γιώρη. Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ. περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα (στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων).
Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας, θα υπάρχει μπουφές με τοπικούς μεζέδες και κρασί. Ακόμα, υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν παραδοσιακά φαγητά, σε προσιτές τιμές. Τη μουσική επιμέλεια, με ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση, έχει ο Σύλλογος Αυλωνιτών.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι. Απαραίτητα χρειάζεται να έχουν μαγιό - σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια, καθώς και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα
2761360742 (Δήμος Τριφυλίας), 6946-461829 (Γιάννης Φιλντίσης),
6977-191331 (Γιάννης Χριστόπουλος), 6977-975535 (Σπύρος Τρουπάκης) και στον δικτυακό τόπο του Συλλόγου Αυλωνιτών (www.avlonamessinias.gr).


NEWSLETTER