Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 17:08

Στη Σφακτηρία περιηγήθηκαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

Γράφτηκε από την
Στη Σφακτηρία περιηγήθηκαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

 

Στη Σφακτηρία περιηγήθηκε την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Πεζοπορίας και Εκδρομών του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'', στα μνημεία που έχουν στηθεί πάνω στη νήσο, αποδίδοντας φόρο τιμής στους πεσόντες της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου 1827.

Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν στην Πύλο το σπίτι του Ολυμπιονίκη (1912 στην Στοκχόλμη Σουηδίας) Κωστή Τσικλητήρα, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του, που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού. Η μέρα των περιηγητών έκλεισε με θαλασσινό μπάνιο στην Φοινικούντα.

Οι φυσιολάτρες του ''Ευκλή'' θα διασχίσουν την Νέδα το Σάββατο 27 Ιουλίου, συμμετέχοντας στην 27η πεζοπορική διαδρομή, την οποία οι ντόπιοι διοργανώνουν κάθε χρόνο, τιμώντας την μνήμη του τελευταίου προέδρου της Κοινότητας Αυλώνας, Σωτήρη Λαμπρόπουλου. Είναι η 4η χρονιά που το πεζοπορικό τμήμα του ''Ευκλή'' συμμετέχει στην παραπάνω ποταμοδιάσχιση.

Οι ώρες πορείας θα είναι 4 (+/-), η διαδρομή 6 χλμ. Περίπου, ο βαθμός δυσκολίας είναι Β΄. Tο ραντεβού έχει δοθεί στα γραφεία του “Ευκλή” στις 8 π.μ. τέρμα Αριστομένους 56. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο από Καλαμάτα έως το χωριό Αυλώνα (κόστος: 12 ευρώ (μέλη), 15 ευρώ (μη μέλη) και 10 ευρώ (φοιτητικό), κόστος μετακίνησης προς το ποτάμι και από το ποτάμι με αγροτικά αυτοκίνητα ντόπιων, 5 ευρώ το άτομο).

Για πληροφορίες: Ελένη Οικονομοπούλου 27210 90627 και 6974-252234.

 

 


NEWSLETTER