Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 19:54

Συμπαράσταση στους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την
Συμπαράσταση στους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ

 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Ν. Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στους 26 συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Ν. Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των 26 απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ που όλο αυτό το διάστημα αγωνίζονται για τη μονιμοποίησή τους. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους με τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, διά της συνομολόγησης-αποδοχής μέσω της δικαστικής οδού από τη δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν εδώ και 3,5 χρόνια με επαναλαμβανόμενες παρατάσεις της σύμβασής τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΔΕΥΑΚ. Επιβάλλεται η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία προς τους 26 συμβασιούχους, οι οποίοι έχουν εξαρτήσει την επιβίωση των οικογενειών τους από αυτήν την εργασία. Ιδιαίτερα δε για ορισμένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, η απόλυση τους καταδικάζει σε μόνιμη ανεργία. Δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από την επιβίωση των συναδέλφων μας καμία ψηφοθηρική συναλλαγή και καμία μικροπολιτική σκοπιμότητα. Η δημοτική αρχή ας πάρει παράδειγμα από τις δράσεις άλλων δήμων, με πιο πρόσφατη αυτή του Δήμου Πατρέων, που μέσω της δικαστικής οδού κατάφεραν να αναστείλουν παρόμοιες απολύσεις.

Στόχος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Στεκόμαστε λοιπόν σύμμαχοι σε κάθε δίκαιη εργατική διεκδίκηση.

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Ν. Μεσσηνίας. Τα Σωματεία: Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Ν. Μεσσηνίας. Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικών και Αστικών Λεωφορείων Ν. Μεσσηνίας”.


NEWSLETTER