Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 18:46

Νέα καταγγελία για το θέμα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την
Νέα καταγγελία για το θέμα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

Συνεχίζονται οι καταγγελίες σε βάρος της δημοτικής αρχής Καλαμάτας από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για το θέμα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, σχετικά με το οποίο εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης τόσο η “Λαϊκή Συσπείρωση” όσο και η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, το σωματείο με νέα ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει την καταγγελία του ότι “η δημοτική αρχή ξεκίνησε ήδη και συνεχίζει με κινήσεις διάσπασης ενότητας των εργαζομένων”, καθώς -όπως υποστηρίζεται- “επιλεκτικά καλεί και προσλαμβάνει προσωπικό, μέσα από κρυφές συνεννοήσεις, σε σκοτεινό τοπίο. Αυτές είναι οι «νόμιμες» διαδικασίες που θέλει και εγκρίνει η τωρινή και η επόμενη δημοτική αρχή. Τους καταγγέλλουμε για τις απαράδεκτες κινήσεις τους. Δεν σέβονται την αγωνία των συναδέλφων μας και παίζουν σε βάρος των οικογενειών τους, αντί να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και το έννομο συμφέρον παίρνοντας την απόφαση να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν το αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

Από την πλευρά της, η “Λαϊκή Συσπείρωση” στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι “πάνω από 2 μήνες οι 26 απολυμένοι της ΔΕΥΑΚ και το σωματείο τους αγωνίζονται ενάντια στην αδιαλλαξία της δημοτικής αρχής και την πολιτική όλων των κυβερνήσεων”, εκφράζει συμπαράσταση και καταγγέλλει ότι “σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΥΑΚ από εργολαβικά συνεργεία”.

Οπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η “Λαϊκή Συσπείρωση” “εκτός από τον κ. Νίκα έχει ευθύνη και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος, που αντί να στηρίξει τους απολυμένους στηρίζει αυτή την πολιτική που τους οδηγεί στην ανεργία. Την ίδια στάση κρατούν και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που φοβούνται μην κατηγορηθούν για “παράβαση καθήκοντος”. Εκτός των άλλων, προχωρούν και σε διασπαστικές κινήσεις των εργαζομένων, αφού τάζουν θεσούλες με εργόσημα για να μπορέσουν να διαλύσουν τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων”.

Τέλος, η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, στη δική της ανακοίνωση, εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των 26 απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας που “έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως αποδεικνύεται από τις επαναλαμβανόμενες συμβάσεις τα 3,5 τελευταία χρόνια”. Καλεί δε “τις αρμόδιες δημοτικές αρχές να δώσουν άμεσα λύση στο θέμα και να τερματίσουν την εργασιακή ομηρία των εργαζομένων και των οικογενειών τους”.


NEWSLETTER